Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

ADS: Sportscars: Groeten uit Le Mans 2


le_mans_33

Na de Engelsen, voor wie Le Mans bijna een nationaal evenement is, vormen de Deense fans al sinds vele jaren de op één na grootste groep buitenlandse bezoekers in Le Mans. Je komt de Denen overal tegen, met vliegtuigen, bussen en auto's reizen ze naar de West-Franse stad. K-Rejser is de reisorganisatie in Denemarken die bijna zijn hele jaaromzet met Le Mans-arrangementen draait. Ze hebben pakketten in alle maten en soorten en zorgen desgewenst zelfs voor een tentje om op het circuitterrein te kamperen, zodat bezoekers zelfs die niet behoeven mee te nemen.

le_mans_32

Inspelend op die grote Deense belangstelling heeft achtvoudig Le Mans-winnaar Tom Kristensen als enige coureur ook zijn eigen mobiele fanshop in Le Mans. Daar worden door de Deense verkoopsters allerhande zaken verkocht, van Audi-petjes en modelauto's tot Tom K's eigen merchandise-collectie, die uiteenloopt van eenvoudige lanyards voor vijf Euro tot aan een zelf ontwikkelde horlogelijn, waarvan het duurste gelimiteerde model 1560 Euro moet opbrengen.

le_mans30

Over merchandise gesproken: de Automobile Club de l'Ouest, die de Le Mans-race al sinds 1923 organiseert, heeft de licentierechten verworven om met filmlegende Steve McQueen reclame te mogen maken. Een slimme zet van de ACO, want McQueen, bijgenaamd "The king of cool", heeft inmiddels cultstatus bereikt. Er worden al Le Mans-t-shirts en andere zaken met McQueen erop verkocht en voor de komende jaren is een "aanzienlijke uitbreiding" van de collectie aangekondigd.

le_mans_34

Een groep Japanse dames kwam als fanclub van Hideki Noda naar Le Mans. De Japanner rijdt dit jaar wederom in de Lola-Mazda van het Duitse team Kruse-Schiller Motorsport. De dames zijn uitgerust met een soort plastic capes met het opschrift van hun favoriete coureur. Toen het op woensdag zo regende was dat wel prettig, maar gisteren was het met stralende zon zo'n 23 graden in Le Mans, en toen waren die plastic capes toch wel wat warm...

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet