Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

ADS: Sportscars: Groeten uit Le Mans 2

le_mans_24
Schotse fans houden de alcoholomzet in stand

Gisteren was het rustdag in Le Mans - althans voor wat betreft de actie op de baan betreft. Rondom het circuit was er natuurlijk genoeg te beleven. Iedereen met een geldig toeangskaartje heeft in Le Mans op vrijdag traditioneel gratis toegang tot de pitstraat, waar de roldeuren van de boxen verplicht open moeten zijn, zodat het talrijk aanwezige publiek kan zien wat er gebeurt. Kom daar eens om in de Formule 1 of de DTM... Het enige verplichte element voor de rijders is de "Parade des Pilotes" op vrijdagavond in het historische stadscentrum van Le Mans. Voor de rest hebben ze volop tijd voor journalisten en fans. Een impressie van wat we op en rond het circuit zagen.

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions


le_mans_27
Zo kennen we hem: Christijan Albers aan de telefoon

Christijan Albers kwalificeerde zich als snelste "rookie" in Le Mans. "Ik heb niet zoveel rondjes kunnen rijden, maar het ging wel goed, toch?", zei de Gooise coureur.

le_mans_26

Het Kolles-team, waarvoor Albers en Charles Zwolsman uitkomen, heeft in het "Village" van Le Mans een eigen merchandise-stand, maar de fluorescerend rode petjes werden ook door mobiele verkopers overal verkocht en vonden gretig aftrek. Hier Christijan Albers met twee Nederlandse petjesverkopers.

le_mans_25

Albers vond ook de tijd om de nodige fans van handtekeningen te voorzien. Al dat rood-oranje knalt er wel uit!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet