Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: Paasraces startschot nationale autosportkampioenschappen 2009

persbericht_-_paasraces09_1

Op maandag 13 april vindt op Circuit Park Zandvoort de Paasraces Family Day plaats. De diverse nationale kampioenschappen uit het Dutch Power Pack zullen tijdens het paasweekeinde hun eerste races van het nieuwe seizoen rijden. Hoofdattractie bij de Paasraces Family Day is de première van het Dutch GT4 Championship, een nieuwe multi-merken serie met echte GT’s.

Tekst: PR
Foto’s: Chris Schotanus, Essay Produkties

Tijdens het paasweekeinde verschijnen maar liefst zes raceklassen voor hun openingswedstrijden op het Zandvoortse asfalt. Vele ogen zijn gericht op de wedstrijden van het Dutch GT4 Championship, de nieuwe topserie binnen de gelederen van het Dutch Power Pack. In de serie wordt gestreden met tot de verbeelding sprekende bolides als de Ford Mustang FR 500C, Aston Martin Vantage N24, BMW M3 GT4, Porsche 997 GT4 en de Chevrolet Corvette C6. Ook een groot aantal prominente namen uit de nationale autosport, onder wie Allard Kalff, Paul van Splunteren, BMW 130i Cup-kampioen Bas Schothorst, Clio Cup-kampioen Pim van Riet en A1GP-coureur Jeroen Bleekemolen, maken hun opwachting in deze spectaculaire klasse.

Sensationeel
Daarnaast komt de altijd sensationele Dunlop SportMaxx Clio Cup in actie op de Zandvoortse duinenpiste. De kampioen van 2008, Pim van Riet, heeft de overstap gemaakt naar het Dutch GT4 Championship, waardoor de strijd geheel open ligt voor sterke rijders als Melvin de Groot, Michael Bleekemolen, Ronald Morien en de altijd rappe dames Sandra van der Sloot en Sheila Verschuur.

TDC
Ook de Toerwagen Diesel Cup maakt deel uit van het raceprogramma van de Paasraces Family Day. De serie is na haar debuutjaar zowel kwantitatief als kwalitatief gegroeid. Nieuw in de competitie is de aanwezigheid van de Volvo C30 D5 en de Toyota Auris 2,2 D-CAT. Deze nieuwkomers gaan de strijd aan met de gevestigde orde, bestaande uit de BMW 120d, SEAT Ibizi Cupra TDi, Volkswagen Golf 5 TDI, Alfa Romeo 147 JTD en de Honda Civic 2,2i-CTDi.

Formule Ford
Net als voorgaande jaren, staat ook de Formule Ford op het paas-menu. De formulewagenklasse, die al meer dan dertig jaar als bakermat functioneert voor beginnende formulewagen coureurs, heeft afscheid genomen van haar kampioen Simon Knap. Echter, met de komst enkele nieuwe talenten, onder wie Luuk Glansdorp, heeft de serie zich ook voor 2009 verzekerd van een sterk en boeiend startveld.

Internationaal uiterlijk
Het programma op tweede paasdag krijgt een internationaal uiterlijk met een wedstrijd van de Northern European Cup Formula Renault 2.0. Het niveau in het NEC FR 2.0 kampioenschap is erg hoog, getuige de resultaten van de winnaar van de cup uit 2008, Valtteri Bottas, die ook de Europese titel op zijn naam wist te schrijven. Nederlandse inbreng komt er van de teams van AR Motorsport, Van Amersfoort Racing en MP Motorsport.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet