Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Supercar Challenge

DSC: Danny van Dongen en Toon van de Haterd zegevieren in Dutch Supercar Challenge (lang)


Marcos-feestje
De 65 minuten durende race eindigde in een ongekend Marcos-feestje. Toon van de Haterd en Danny van Dongen lagen van start tot finish op kop, hun positie aan de kop van het veld kwam geen moment in gevaar. Onderweg reed Van de Haterd ook nog even de snelste rondetijd. "Hier hebben we al lang naar toegeleefd", aldus Van Dongen. "We hebben dit seizoen veel pech gehad, meer dan twee tweede plaatsen zaten er nog niet in dit seizoen. Deze zege is een prachtige opsteker.

Ik ben echt giga blij. Alles ging perfect, onze Marcos Mantis reed het hele weekeinde fantastisch en ons team Eurotech Racing heeft perfect gefunctioneerd!" Herman Buurman, eveneens uitkomend voor Eurotech Racing, werd tweede met zijn Marcos Mantis, voor de Marcos van Peter van der Kolk (winnaar GT2). De plaatsen vier (Hans de Groot, uitkomend voor Eurotech Racing), vijf (Bastiaans/Janssen) en zes (Bert Moritz) vielen ook in handen van Marcos-coureurs.

fcdsc9

fcdsc1

Slijtageslag
De race was een slijtageslag. Ruud Olij was op weg naar een fraaie zege in de klasse Supersport, tot een grote rookwolk het einde van zijn race inluidde. Nol Köhler profiteerde en won de race in de klasse Supersport, voor Rudolf van Soelen (RS Motorsport) en Esto van de Steeg. Frans en Danny van Os waren in de voorhoede te vinden met hun indrukwekkende STW BMW E36, tot ook dit racemonster stilviel.

Ook de Marcos-brigade ontkwam niet aan malheur. Van Diessen en Crevels konden door technische problemen niet starten, Wim Noorman viel uit met een gebroken wielophanging. De Marcos Mantis van Bastiaans/Janssen rookte vele ronden lang zeer beangstigend, maar op een of andere manier bleef de auto toch rijden en kwam de equipe als vijfde algemeen (derde in GT2) over de finish.

fcdsc4
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet