Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Toyota Yaris Cup

Patrick Borst wint niet, maar is toch grote winnaar van Toyota Yaris Cup (lang)

actie_bocht

Niet alleen de training en de race brachten genoeg spanning, ook wat het weer zou gaan brengen hield de gemoederen flink bezig! De kwalificatie op zaterdag was bijzonder spannend door het plotseling opkomende noodweer. Naast dit spectakel hebben er binnen het rijderskamp een aantal gebeurtenissen plaatsgevonden. Zo heeft SL Racing met een brand te kampen gehad die ook de Yarissen flink beschadigde. Dat zorgde voor veel extra werk om weer keurig op de grid te verschijnen. We mochten Sheila Verschuur als nieuwe coureur verwelkomen, Madelon van der Vossen toonde haar nieuwe kleuren en Nicolette van den Hoek Ostende genoot van haar huwelijksreis!

podium_dames

Tekst: Jessica Riemsdijk - Foto's: Gerrie Hoekstra, Boudewijn Pieters

Twee ronden voor de regen
De kwalificatie was nog geen 10 minuten onderweg toen de regen met bakken uit de hemel kwam. Bijna alle rijders waren met een droog weer afstelling vertrokken. De regen was kort, maar hevig en het zag er niet naar uit dat de baan nog droog gereden kon worden binnen de tijd van de kwalificatie. "Ik probeerde zo lang mogelijk op de paddock te blijven om de afstelling van de wagen nog aan te kunnen passen, maar heb uiteindelijk voor droog gekozen", vertelt Robert Heuser.

Tijdens de kwalificatie zag Lennard Kleyn van Willigen kans om in de eerste ronde meteen een scherpe tijd neer te zetten en dat was verstandig, omdat er later weinig eer te halen viel voor de Yaris coureurs. Paulien Zwart en Patrick Borst, beide kanshebbers voor de kampioenstitel lieten er geen gras over groeien en wisten ook goede tijden neer te zetten. Dit leverde Patrick ook de pole position op. Patrick bleef er nuchter onder:"Ik sta dan wel pole, maar je weet het nooit en ik durf er niets van te zeggen".

verschuur_los

verschuur_eraf

verschuur_lopend

Debutant Sheila Verschuur had bijzonder veel pech toen zij in het grind belandde in de Tarzanbocht.

Ook Madelon van der Vossen wist een goede tijd neer te zetten, ze zat dan ook goed in haar vel:"Ik ben nu een individuele rijder en dat bevalt mij erg goed. Ik vind het leuk dat ik nu erg betrokken ben bij het onderhoud van de wagen, ik leer hier erg veel van". Haar geel-paarse Yaris was in ieder geval een opvallende verschijning. Toen de regen neerdaalde stond op een zeker moment 80 % van de rijders in de pitstraat, hopend op betere omstandigheden. Maar die bleven uit.

Jeff Hagelen wist nog een tweede tijd neer te zetten waar Zwart uiteindelijk van een vijfde positie moest vertrekken. Jammer voor Paulien, maar spannend voor het kampioenschap. Debutant Sheila Verschuur had bijzonder veel pech toen zij in de tweede ronde door en samen met teamgenoot Tim Buijs in het grind belandde in de Tarzanbocht. "Ook al start ik achteraan in het veld, ik hoop eigenlijk alleen maar dat ik de race uitrijd!"

crashtarzan
Niek Jansen maakt kennis met het grind.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet