Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Dutch Touring Car Championship

DTCC: Dubbele winst Duncan Huisman, Jeroen Bleekemolen sterk (lang)

duncan6

duncan4Een duidelijker visitekaartje kon debutant Jeroen Bleekemolen na de trainingen en de warm-up voor de DTCC races niet afgeven. Als kersvers teamlid van het Vodafone- Renault Dealerteam manifesteerde hij zich sterk en plaatste zijn rode Clio tot tweemaal toe naast de BMW van Duncan Huisman op de eerste startrij.

Tekst: Jakob Dekker - Foto's: Gerrie Hoekstra, Boudewijn Pieters


Vol veld
Met wat hulp vanuit het buitenland en de vrienden van de BMW Compact Challenge stonden er uiteindelijk 28 bolides aan de start van deze eerste Vodafone DTCC race.
Duncan Huisman nam direct na de start van de openingsrace de leiding voor Jeroen Bleekemolen in de Clio en de BMW van de talentvolle Duitse Claudia Hurtgen. Met de tweede Dealerteam BMW moest Donald Molenaar vooralsnog genoegen nemen met een vierde plek ("Maar ik wist dat Claudia in principe niet meetelde voor de punten, dus nam ik weinig risico"). Die probeerde een ronde later in de Tarzanbocht te verruilen voor een derde, maar verkeek zich daarbij op de verdedigingslust van zijn Duitse merkgenote. Hurtgen behield haar derde plek en in de navolgende ronden bleven de posities aan de kop ongewijzigd. Voor Molenaar meldde het gevaar zich aan de achterzijde, waar Tim Coronel zich met zijn Clio aandiende en in de derde ronde zijn vierde plek met Molenaar verruilde.


megane

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet