Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Tumultueuze ontknoping bij finale First Division (lang)


geva_blij

Strijd om pole position
De meeste rijders besloten pas na 20 minuten weer de baan op te gaan. Daarna was het uiteraard snel gebeurd met de voorlopige pole position van Vuik. Eerst was het Jaap van Lagen die de snelste tijd voor zich opeiste. Daarna verbeterde Tristan te Pas de tijd van de onlangs gekroonde Nederlands- en Benelux Kampioen. Niemand kon de uiterst scherpe tijd van de Geva rijder nog benaderen. Als één van de laatsten ging Paul Meijer de baan op. Kort voor het eind van de training slaagde de Racing for Holland Junior Team-rijder erin de tweede tijd op het scorebord te zetten.

Superronde
Uiterst tevreden was Van Uitert Ford Junior Team-rijder Tristan te Pas met zijn pole position. "Het gaat de hele week al goed. Met de vrije training hadden we al snel de juiste afstelling gevonden. Tijdens de kwalificatie kwam ik achter Xavier terecht en kreeg een perfect sleepje. Dat scheelde meteen 0,3 seconde. Ik kwam uit op een 1:44.456 seconden, echt heel snel. De ronde daarna probeerde ik Xavier te helpen maar toen was het beste er al weer af." Minder te spreken was de man die Te Pas aan zijn snelle tijd geholpen had, Geva teamgenoot Xavier Maassen. Hij eindigde op een zevende plaats. "Ik begon deze training al met een achterstand Tijdens de vrije training kreeg ik de afstelling niet voor elkaar, de auto reageerde vreemd. Pas nadat ik wisselde met de banden van Tristan, kwamen we erachter dat ik een verkeerde set had gekregen. Toen dat was hersteld konden we weer in de goede richting gaan werken. Ik verlies nu in de langzame bochten nog een klein beetje, maar opgeteld over een ronde is dat toch veel."

geva_trailer
Direct na de race verlieten de eerste trucks dan ook de Zandvoortse duinen om nog dezelfde avond in Brands Hatch de tenten te kunnen opslaan.

Meijer_voor

Meijer opnieuw op de eerste rij
Voor de derde keer dit seizoen pakte Paul Meijer op Zandvoort een plaats op de eerste startrij. "Ik ben tevreden. Ik heb vrij lang gewacht om de baan op te gaan. Daarna spinde ik in de eerste ronde. Het duurt met die kou toch langer om de banden op temperatuur te krijgen. Ik zette mijn tijd daardoor ook pas in de vierde snelle ronde, meestal is dat eerder. Vanaf de tweede plek moet met een goede start weer iets moois mogelijk zijn." De winst in Spa smaakte bij de 17 jarige rijder duidelijk naar meer.

MP Motorsport-coureur Van Lagen moest genoegen nemen met een derde startplaats. Na zes ronden zette de eerder dit seizoen zo oppermachtige Nederlands- en Benelux kampioen 2002 zijn Mygale onvrijwillig aan de kant. "De auto gedroeg zich wat vreemd en opeens was ik hem kwijt en gleed met de voorkant tegen de vangrail." De schade viel gelukkig mee.

Op de vierde plaats KNAF Talent First-rijder Benjamini. "Ik had niet helemaal de juiste slipstream en kwam steeds in verkeer terecht. Ik ga morgen voor de overwinning om daarmee de tweede plaats in het Nederlands Kampioenschap veilig te stellen."

Op een voor zijn doen wat tegenvallende achtste plaats Michel Florie. "Je moest op het juiste moment buiten zijn en ik gokte duidelijk fout, ik zat steeds in verkeer. De auto is goed dus moet ik er morgen bij kunnen komen."

Voor een verrassing zorgde Christiaan Jorissen door na een afwezigheid van enkele races naar een zesde positie te rijden. Uiterst tevreden was ook Jaap Hekker met zijn twaalfde startplaats. "Ik ben een seconde sneller dan gisteren. De rondetijden waren heel constant, ook zonder slipstream. Direct achter Ardi van der Hoek ben ik de tweede met een Mygale 2002." Voor volgend jaar weet Hekker al wat hij wil. "Het liefst blijf ik volgend seizoen bij een topteam als Van Amersfoort Racing. Ik leer hier in korte tijd heel veel. Ik heb nu twee halve seizoenen gereden en denk dat een volledig seizoen in de Formule Ford voor mij op dit moment de beste optie is."

actie_1stdiv
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet