Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: John de Mol bevestigt contract Albers

Media-tycoon John de Mol heeft zojuist de overgang van Christijan Albers naar het Formule 1-team van Minardi bevestigd. Tijdens de persconferentie die vandaag (donderdag) in Amsterdam wordt gehouden, zal dit officieel bekendgemaakt worden. De rol van De Mol is overigens niet groot geweest, naar eigen zeggen heeft hij slechts de initiele contacten gelegd. Naar verluidt is de ABN-Amro-bank de grote sponsor die het F1-avontuur van Albers mogelijk maakt.

Tekst: raceplanet.net

Christijan Albers reed de afgelopen drie seizoenen in het DTM-kampioenschap. In 2003 behaalde hij zijn beste eindklassering, een tweede plaats nipt achter stalgenoot Bernd Schneider. Afgelopen jaar ging het echter minder goed met de Larenaar, in het jaar waarin hij de titel wilde pakken moest hij het doen met de derde plaats. Bovendien stond zijn stoeltje bij Mercedes onder druk door de komst van oud F1-kampioen Mika Hakkinen naar het DTM-team.
Op 25 november testte Albers al eens voor Minardi, hij reed toen twintig ronden op het circuit van Misano in Italie. De daaropvolgende weken testte hij onder andere voor Jordan en het ChampCar-team van Walker Racing. De Mol liet zich er overigens niet over uit of het een race- of teststoeltje voor Albers betreft, daarover zal de persconferentie van vandaag meer duidelijkheid geven.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet