Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DNRT

DNRT: Winter Endurance Kampioenschap: Wederom Lammertink

Na de Zandvoort 500 heeft de Lammertink-equipe Duncan Huisman en Jan Storm ook de tweede race van het Winter Endurance Kampioenschap, verreden op het circuit van Oschersleben, gewonnen. In de andere klassen gingen de zeges ook naar de winnaars van de Zandvoort 500.    

Het weekeinde begon slecht voor Team Bleekemolen, de regerend kampioen. Sebastiaan Bleekemolen vloog zaterdag hard van de baan, met als gevolg nek- en rugklachten en een flink beschadigde Porsche. Vader en zoon Bleekemolen, bijgestaan door David Hart, kwamen de rest van het weekeinde niet meer in actie.

  

Tijdens de tijdtraining was Jeroen Bleekemolen de snelste met de derde Team Bleekemolen Porsche, voor Huisman in de Lammertink Porsche. De tweede rij was voor de tweede Team Bleekemolen Porsche (met Evert Kroon en Roeland Voerman) en een Britse BMW M3 CSL, die gedurende de race hard van de baan vloog. 

Helaas
 
De race begon op een halfnatte baan. Nagenoeg iedereen liet de slicks in de truck liggen, behalve Jeroen Bleekemolen die (achteraf gezien) de goede keuze maakte.
Met het slot van de vieruursrace in zicht leken Cor Euser en Jan de Wit te gaan zegevieren met hun Marcos Racing International Marcos Mantis. Helaas gooiden enkele problemen roet in het eten, waardoor Duncan Huisman en Jan Storm vanaf de tweede plaats de leiding konden overnemen. Het betekende de tweede zege in twee races voor de Porsche-equipe.
Robert den Otter, Peter van Hoepen en Jeroen Bleekemolen eindigden als tweede, voor hun teamgenoten Evert Kroon en Roeland Voerman.
Rob Karst en John de Vos wonnen de klasse tot twee liter (achtste algemeen) met hun Renault Clio, ook voor hen was het de tweede overwinning op rij.
In de klasse BMW Compact waren Steven Gijsen en Jan-Joris Verheul net als tijdens de Zandvoort 500 de sterksten. U raadt nu al wie de SEAT-klasse heeft gewonnen. Inderdaad, de equipe Catsburg-Crop won hun klasse voor de tweede keer in successie.  
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet