Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Winst voor Van der Slik en Annala op Spa (lang)

 

Helmert Jan van der Slik en Juho Annala hebben de twee wedstrijden tijdens de LMES wedstrijden op Spa-Francorchamps  gewonnen voor Marijn van Kalmthout en Dennis Retera die de overwinningen in de First Division klasse onderling mochten verdelen.
 

Tekst: Nelson Valkenburg - Fotografie: Boudewijn Pieters en Tim Böhme

 

De twee wedstrijden werden gevormd door de veranderende omstandigheden die voor vele verrassingen zorgden in het gecombineerde Benelux-Engelse veld.
In dit veld konden de Nederlanders laten zien wat ze waard waren en dat deden ze met verve. Zo reed Helmert Jan van der Slik naar een prachtige zesde plaats in het algemeen klassement en pakte tegelijk de overwinning in het Benelux klassement.


Marijn van Kalmthout maakte de juiste bandenkeuze en profiteerde optimaal.

Tweede in het Benelux klassement werd zeer verrassend Marijn van Kalmthout die, mede door het kiezen voor slicks, naar voren stormde in het laatste deel van de race. Naast deze prachtige tweede plek pakte Marijn ook de overwinning in de First Division klasse voor Dennis Retera die knap derde werd.

Vierde werd Juho Annala, een Finse gastrijder die een goede indruk achterliet op het Formule Ford veld. Annala finishte voor Michel Florie die zijn Mygale SJ2001 maar niet optimaal kan krijgen voor natte omstandigheden.
 

Michel Florie was op Spa niet in z'n element.


Jan Paul van Dongen op weg naar het podium.

Jan Paul van Dongen moest in zijn race naar een mooie derde plek in de First Division klasse afrekenen met enkele Finse en Engelse gastrijders wat zijn race des te interessanter maakte.

 

Zondag
Race twee werd op zondagochtend verreden op een licht vochtige baan en ook deze race zou voor spanning en sensatie zorgen.
Pole-sitter Helmert Jan van der Slik was een van de eerste slachtoffers, nadat hij in de eerste ronde een tik kreeg van een Engelsman en vervolgens achteraan moest aansluiten.

 

Na een Engels tikje zag Van der Slik het gehele veld voor zich en kon hij aan een ware inhaalrace beginnen. Dit zorgde ervoor dat Juho Annala, Michel Florie en Dennis Retera het mochten uitvechten om de leiding. Michel Florie kon zich niet lang mengen in dit gevecht, nadat hij bovenop Eau Rouge werd ingehaald door Retera, die tevens ver aan de leiding lag in de First Division klasse.Retera kon Annala volgen en reed weg van Florie, een fantastische prestatie aangezien Retera met de 10 kilogram ballast reed die hoort bij het rijden in de First Division.


Michel Florie viel na een spin ver terug.

Michel Florie zou na een spin nog verder terugvallen tot achter de ontketende Van der Slik die supersnelle ronden bleef noteren en nog bijna de derde plek van Michael Mason kon afpakken. Deze liet zich echter niet intimideren en bleef koel genoeg om een welverdiende podiumplaats te pakken voor hemzelf en het Mason Racing team. 


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet