Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
WSK

Karting: WSK: Winst voor Stan Pex in WSK Champions Cup in Adria. Podium voor Jorrit Pex en de Paauw

KZ2 Podium

Stan en Jorrit Pex hebben met een podium tijdens de WSK Champions Cup in Adria meteen hun visitekaartje afgegeven. Beide Pex broers waren op zondag steevast voorin te vinden en maakten het uiteindelijk af met een eerste plaats voor Stan en derde plaats voor Jorrit in de fnale. Ilya Mozorov was de snelste in de OKJ terwijl Pedro Hiltbrand meteen de winst pakte in de OK tijdens zijn debuut voor TonyKart.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: WSK Press

Stan Pex kwam goed van de lijn bij de start van de KZ2 finale en nam de kop. Jorrit Pex sloot als tweede aan maar moest zijn plek wat later in de race afstaan aan Matteo Vigano die later uitviel met pech. De winst van Stan Pex kwam nooit echt in het gevaar al kwam Flavio Camponeshi naar het einde van de race nog wel heel kort. Pex trok aan het langste eind, Camponeshi werd tweede, Jorrit Pex derde en daarmee werd het podium volledig CRG gekleurd. Eerste niet CRG was Belg Rick Dreezen op een vierde plaats en dat op een birelART. Een deal die
pas heel laat rond kwam, maar wel veel belooft voor de rest van het seizoen.

OKJ Podium

In de OKJ klasse werd de finale gewonnen door Ilya Mozorov. Kopstart was er voor Gillian Henrion maar die werd al snel gepasseerd door Marius Zug en later ook door Mozorov. Mozorov haalde het voor Henrion terwijl Zug nog terugverwezen werd naar P4 ten koste van Pavel Bulantsev die derde werd.

OK Podium

Iet wat verrassend maakte Pedro Hiltbrand in de tussenperiode de overstap van CRG naar TonyKart. Hiltbrand pakte afgelopen jaar twee Europese titels en een Wereldtitel en dus is de overstap opmerkelijk te noemen. Maar Hiltbrand bewees zijn kunnen en won de finale na een spannende strijd met veel positiewisselingen. Onder andere de Belg Ulysse de Paauw was in strijd om een podiumplek en slaagde daar uiteindelijk ook in. De Paauw verliet deze winter birelART en startte terug in de VDK kleuren. Niet zonder succes want hij werd derde na Hiltbrand en Lorenzo Travisanutto.
Volgende week start, opnieuw in Adria, de eerste van vier WSK Super Master Series. Benieuwd of de Belgen en Nederlanders het ook dan zo goed gaan doen!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet