Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DKM

DKM: Nederlanders maken indruk tijdens 2e Deutsche Kart Meisterschaft Ampfing.


16-06-12dkmAmpfing2136

Zoals al jaren gebruikelijk trekken de CIK/FIA klassen georiënteerde Nederlandse rijders de grens over om daar deel te nemen aan de Deutsche Kart Meisterschaft . Ook dit weekend waren er weer in meerdere klassen Nederlanders aan de start te vinden.

Tekst: Raymond Lansink
Foto's: Michael Melis

Oranje boven in de OK Senior
In de DKM (OK Senioren) stond Bent Viscaal uitkomend voor KSM Schumacher racingteam na de heats op een tiende plek. Vanaf deze plek mocht hij ook de eerste finale aanvangen zijn landgenoot Alexander Gaal startte van de 16e plek. Op een natte baan reed Bent naar een zeer verdiende eerste plek tot verwondering van de toeschouwers. Ook Alexander verbeterde zich en reed naar een 12e plek. In race twee kwam Bent niet goed weg (volgens mij vanaf live streaming zag het er uit als een valse start) bij de start en viel terug wat resulteerde in een achtste plek. Alexander viel na een zware race terug naar plek 16. In het algemeen klassement na twee races neemt Bent momenteel de tweede plaats in.

16-06-12dkmAmpfing2168

Fabrieksteams trekken naar Duitsland
DJKM moeilijke afkorting voor OK Junioren, oftewel de klasse met de meeste actie op de baan. Ondanks de invoering van de nieuwe startmotor loze en koppelingsvrije OK motor staan er in deze klasse toch 44 tot op het bot gemotiveerde rijders aan de start. En bovenal een hoog niveau van deelnemers en teams. De fabrieksrijders van CRG, Tony Kart Mach1, Kosmic, Formula K en de bijbehorende teams staan hier aan de start, en dat zegt veel over de kwaliteit van het Duits Kampioenschap. In de DJKM starten helaas geen Nederlanders meer de wedstrijden waren er niet minder interessant om. Race één werd hier gewonnen door Charles Milesi en race twee had toch een Nederlands tintje want deze werd gewonnen door CRG Holland rijder Dennis Hauger.

16-06-11dkmAmpfing1041

9x kans op Nederlands eremetaal in de DSKM KZ2

Ja als 20% van het startveld de Nederlandse nationaliteit heeft kun je rustig stellen dat de Nederlanders kansrijk zijn. Zeker als we kijken wat voor kwaliteit we binnen de landsgrenzen hebben. In de kwalificatie zagen we al dat er kansen lagen met drie Nederlanders in de top 10, met als best geplaatste Dylan Davies voor Keijzer Racing op een tweede plek. Guust Specken op zijn vers gefabriceerde Gillard was weer eens onderweg met zijn oude monteur "pijp" Blom en verraste met een 4e plek in zijn groep en een 7e plek overall en kort daarachter Ricardo Romkema op 9. Oftewel de mannen hadden goede uitgangsposities voor de finales. In Finale race één pakt Guust Specken een fantastische derde plek ruim voor nummer vier Jorrit Pex, voor privateer Specken een fantastisch resultaat in dit veld van wereldtoppers. De tweede race word gewonnen door Jorrit Pex en Guust Specken valt op plek 4 net naast het Podium. Het grootste compliment ging trouwens naar pa Specken toen meervoudig wereldkampioen Foré kwam informeren naar de motor tuner van Guust want die motor wou hij wel eens proberen. Kon hij weten dat dit huisvlijt is van de familie Specken.

16-06-12dkmAmpfing1204

KZ Cup al lang geen hobby cup meer

De KZ cup is door de DKM in het leven geroepen om de mannen die wel het talent hebben maar niet meer de tijd om elk weekend te trainen toch op hoog niveau te laten racen. En dit idee is een schot in de roos. 34 coureurs met 8 verschillende nationaliteiten die allen racen voor de fun, maar dan wel met het mes tussen de tanden. In de kwalificatie rijden de Nederlanders naar de plekken twee, drie en vier oftewel Symen Wiggers, Mark Potman en Jeroen Bos voeren de boventoon bij de Nederlanders. Na de heats vinden we Bos en Max Weering terug op de plekken 1 en twee. In finale race één snelt Symen Wiggers naar een eerste plek voor Bos op 3. In de tweede finale race weet Symen dit nog eens te herhalen en pakt zo op Ampfing de volle winst en nog belangrijker de leiding in het kampioenschap.

16-06-12dkmAmpfing1362

DKM de weg naar succes?
Al met al kunnen we stellen dat de Deutsche Kart Meisterschaft het kampioenschap is voor Nederlanders die op wereldniveau willen karten tegen de besten van de wereld. En na 2015 weten we hoe dit kan aflopen. De kampioen van vorig jaar Richard Verschoor is nu RedBull junior en rijd in de F4, wie wil dat nu niet om nog maar eens te zwijgen over die Nederlander die nu in de F1 rijd ook hij deed nog niet zo lang geleden mee aan wedstrijden in de DKM. Oh ja geinteresseerd om een keer te gaan DKMen 15 Juli Karting Genk be there. Voor meer info klik hier.

16-06-12dkmAmpfing1822

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet