Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
WSK

Karting: WSK: Jonathan Thonon en Martijn van Leeuwen op podium in Adria

KF Nielsen-201

Op het prachtige circuit in Adria werd dit weekend de WSK GoldCup verreden. Voor zij die de Lonato Wintercup links lieten liggen was dit gelijk de eerste belangrijke afspraak van het seizoen. Dat was onder meer het geval voor Stan en Jorrit Pex en Jonathan Thonon in de KZ2 klasse. Onze landgenoten kenden een sterk weekend, met een podium voor Martijn van Leeuwen in de KF klasse.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Press.net Images

In de KFJ was het opnieuw Christian Lundgaard die erg snel onderweg was. De Deen was twee weken geleden al de snelste tijdens de Wintercup in Lonato. Hij draaide de vierde tijd tijdens de kwalificaties op vrijdag maar klom tijdens de heats op naar voren om dan de finale te winnen. Kush Maini, ook uitkomend op een TonyKart werd tweede, De Amerikaan Logan Sargeant derde. Kenny Roosens reed een ijzersterke finale en werd zesde. Bard Verkroost kwam tot een vijftiende plek terwijl Gilles Magnus als twintigste gekwalificeerd werd.

KF Podium

Leonardo Lorandi zag zijn broer Alessio vertrekken richting de eenzitterij. Hijzelf blijft nog actief in de kartsport en bewees op vrijdag gelijk zijn kunnen met de pole in de KF. De heats draaide echter helemaal anders uit. Een dramatische laatste heat verwees Lorandi naar de achterhoede. Martijn van Leeuwen deed het omgekeerde en pakte een tweed plek na de heats achter Nicklas NIelsen. Richard Verschoor startte nog kansrijk vanaf P9. De Belgen Benjamin Lessennes en Maxime Poty startten als twaalfde en dertiende. Weinig verandering na de prefinale die gewonnen werd door Nicklas Nielsen, Martijn van Leeuwen werd teruggeslagen naar P9, Benjamin Lessennes klom op naar P10. Maxime Poty bleef steken op P13, Richard Verschoor viel verder terug. In de finale klom Karol Basz op naar de leiding, startend vanaf P3. De Pool pakte zo de eerste winst van het seizoen. Nicklas Nielsen werd tweede voor een sterk rijdende Martijn van Leeuwen. Maxime Poty werd achtste, Richard Verschoor klom ijzersterk op naar voren en werd 10e. Benjamin Lessennes viel terug tot P19.

KZ2 Thonon-03

Slechts zeventien rijders in de KZ2 afgelopen weekend. Wel enkele sterke mannen in dat veld met onder andere Marco Ardigo, Flavio Camponeshi, Jonthan Thonon en Bas Lammers. Daarbovenop was het extra uitkijken naar het debuut van Stan en Jorrit Pex op het nieuwe Intrepid chassis. Opnieuw werd het weekend gedomineerd door Flavio Camponeshi, man vorm in de KZ2. Gedurende het weekend werkte Thonon zich netjes op naar voren. De Belg startte de prefinale zelfs vanaf pole maar verloor wat plekken bij de start die hij uiteindelijk niet meer goed zou maken. De finale verliep wel weer volgens plan en Thonon pakte de tweede plek. Lorenzo Camplese werd verrassend derde in de finale. Bas Lammers werd mooi vijfde, Stan Pex werd zevende, Jorrit Pex achtste. Pepijn Steeman deed opnieuw wat wedstrijd ritme op en werd zeventiende.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet