Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
WSK

Karting: WSK: Nederlanders sterk in KZ2 series in La Conca

De WSK ChampionsCup is was vandaag aan zijn voorlaatste dag toe. Na de openingswedstrijd, vorige week, is het dit weekend meteen de laatste ronde van het kampioenschap. Na de kwalificaties van gisteren stonden vandaag de series op het programma in La Conca.

Tekst: Philippe De Roeck

In de KF heeft Nikita Mazepin het commando vooraan overgenomen. De Deen Nicklas Nielsen werd tweede, Ollie Norris start morgen als derde.
Nederlander Martijn van Leeuwen verloor twee plekjes en start de prefinale als twaalfde.

Marco Ardigo heeft in de KZ2 de beste zaken gedaan. Hij maakte enkele plekken goed en nam de pole over van Ben Hanley die tweede werd. Ook Rick Dreezen verloor een plekje en werd derde. Jorrit Pex kende een sterke dag en kwam naar voren tot een zesde plek, net voor Ricardo Romkema op P9. Ook Jonathan Thonon toonde zich regelmatig voorin en werd tiende. De jongste deelnemer uit de lage landen, Stan Pex, deed het meer dan verdienstelijk met een negentiende plek.

Ook in de Mini klasse kwam een Nederlander aan de start. Dennis Kramp kwalificeerde zich vandaag als 35e. De pole was voor de Italiaan Antonio Serravalle voor Mehmet Dalikran en Mattia Muller.
De rijders van de KFJ moeten morgen nog twee series afwerken, alvorens de prefinales aan te vangen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet