Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
WSK

Karting WSK: Internationaal WSK seizoen afgesloten tijdens WSK Final Cup

De WSK Euroseries en de WSK Masterseries zijn al een tijdje geleden aan hun seizoenseinde gekomen. Voor velen stopten het seizoen daar maar voor enkele werd dit weekend nog één keer alles op alles gezet. Zowel in de KF2, KF3 als KZ2 werd er gestreden voor de laatste bekers van het seizoen, die van de WSK Final Cup!

Tekst: Philippe De Roeck

De WSK Final Cup vormt al enkele jaren de afsluiter van het WSK seizoen. Het is een losstaande wedstrijd die zoals steeds op heel wat deelnemers kan rekenen. Dat was ook dit jaar niet anders. Toch liet Max Verstappen, volop aan het testen met de Formule Renault 2 liter de wedstrijd links liggen en dat deed ook het TonyKart fabrieksteam in de KZ2. 

Toch werd het voor één Nederlander en één Belg een geslaagd weekend in de KZ2. Ricardo Romkema trad aan in de KZ2, net zoals Jonathan Thonon. Voor de Belg zou het de eerste wedstrijd op de Praga worden. Ze deden het beiden erg goed in het Italiaanse Castelletto. Mirko Torselini pakte op vrijdag de pole voor Davide Foré en Patrik Hajek. Jonathan Thonon reed een zesde tijd op één tiende van de pole van Torselini. Romkema kwam tot P10.

Op zaterdag reed Romkema ijzersterke wedstrijden. Hij bezette op het einde van de dag de vierde plek tussen de grote jongens. Thonon volgde meteen daarachter op P5. Ook de finale van vandaag werd een succes voor Ricardo Romkema die vierde werd en zijn seizoen ijzersterk afsluit! Jonathan Thonon sluit zijn eerste wedstrijd met de Praga af als zevende. Winst in de KZ2 was voor Patrik Hajek.

In de KF2 won Callum Ilott, Robert Schwartzam won de wedstrijd in de KF3. Bard Verkroost werd hierin negentiende.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet