Diversen

Zon overgoten Grand Prix te Strijen

gp_strijen_1

Ook dit jaar werd de Grand Prix van SHW getrakteerd op zon, zon en nog meer zon. Samen met een lekker verkoelend briesje was het een perfecte wedstrijddag en kon het publiek genieten van de prachtige, competitieve en faire races. In de pauzes tussen de races maakten de historkarts het helemaal compleet met hun demonstraties van karts zoals de wedstrijden op Strijen bijna 50 jaar geleden begonnen zijn. Prachtig was te zien welke ontwikkelingen de sport heeft doorgemaakt in haar halve eeuw van haar bestaan.


Tekst: PR
Foto’s: Kartpix.nl

Het aantal deelnemers aan onze wedstrijd was ook nu weer licht gestegen, ondanks dat enkele vaste deelnemers door omstandigheden verstek moesten laten gaan. De nieuwkomers stelden vast dat onze baan misschien wel korter is dan de grote internationale banen, maar dat je wel heel goed moet sturen wil je hier het tempo van de thuisrijders kunnen volgen. Strijen is een technisch een lastige baan waar je als rijder een hele goede conditie voor moet hebben om continu maximaal te blijven gaan. De rijder maakt hier het onderscheid!

gp_strijen_2

Mooie prijzen
Na de wedstrijden was er weer het prijzenfestival van de sponsors. Ook dit jaar hadden KCN, Paauwer Kartracing, PdB en Slangen weer mooie spullen en cadeaubonnen beschikbaar gesteld. Wij danken hen en alle andere sponsors hartelijk voor hun giften en hopen de komende jaren op hun te kunnen blijven rekenen.

Nu het verslag van de wedstrijden:

Beginnende mini junioren
Bij de beginnende mini junioren was wederom Timo Fruytier de snelste en dit keer had hij geen pech. Hij won de tijdrit en alle races. De vele trainingen van Brandy Bindels leverden hem een stevige tweede plaats op en Luca Snoek wist na een vijfde tijd en een vierde plaats in de eerste race sterk te eindigen met derde plaatsen. Brandy Bindels heeft met dit resultaat de pechvogel Janno Versluis van de tweede plaats in het clubkampioenschap verdrongen.

Gevorderde mini junioren
Dennis Kramp heeft zijn leidende positie bij de gevorderde mini junioren fors verstevigd met drie overwinningen. De snelle Miquel van Gent vocht samen met Luca den Hartog om de andere twee plaatsten op het podium. In de laatste race was het echter de pech bij Luca den Hartog die Miquel van Gent de tweede plaats gaf van zowel de dag als in het kampioenschap. Maar de verschillen in het kampioenschap zijn klein, er kan dus nog van alles gebeuren.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet