WRC

Rally WRC: Twee Nederlandse teams aan de start

Dit jaar zien we weer twee Nederlandse rijders in Monte Carlo, die donderdag begint. Kevin Abbring rijdt met Pieter Tsjoen in een Fiesta R5 en Henk Vossen rijdt met Radboud van Hoek, naast navigator van Jan de Winkel ook bekend als de wedstrijdleider van de ELE Rally.

Tekst en Foto: Harry van Veenendaal

WRC Launch Vossen-7995 Henk Vossen aan het werk in de 2017 editie van de Rallye Monte Carlo

Abbring
Aan het einde van vorig jaar maakte Kevin Abbring al bekend dat hij dit jaar minimaal twee keer zal meedoen aan een WRC wedstrijd. De eerst keer is dat Monte Carlo en daarna staat ook Zweden op het programma. Graag zouden Pieter en ik dat programma uitbreiden maar dat hangt van de beschikbare financiën af en dan zijn goede resultaten natuurlijk belangrijk," aldus Abbring. "We gaan dus ook vol in de aanval en ik verheug me er erg op weer achter het stuur te kunnen kruipen in een WK wedstrijd, speciaal natuurlijk in Monte Carlo, waar ik mijn klasse al een keer heb gewonnen. Net als Vossen komt Abbring uit in de R5 klasse, net onder de snellere WRC wagens.

Vossen
Henk Vossen begint in Monte Carlo zijn 50 jarig rally jubileum. In 1986 reed hij zijn allereerste rally in een Saab 96. Zijn eerste 'Monte reed hij in 1979. "Dat was in een Opel Kadett," weet de 72 jarige nestor van de Nederlandse rallywereld nog. "We rijden nu met een vierwiel aangedreven auto maar die Kadett had alleen achterwielaandrijving en dat was dus een heel andere uitdaging." Na een jaartje wennen in de nieuwe Ford Fiësta R5 hoopt hij nu op een 'verdienstelijk resultaat. In Monte Carlo rijdt Vossen met Radboud van Hoek waarmee hij eerder een mooi resultaat haalde in de Rallye de France, die ook voor het WK geldt. Het tweetal werd toen derde in de groep N klasse.

Reacties

    • 2
    • 1
     
    Anonieme gebruiker 23 januari 2018 12:33

    Wat ontzettend veel fouten in dit bericht... Een keer checken zou niet verkeerd zijn.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet