Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
IndyCar

Indycar: Kostte niet kwalificatie Hinchcliffe Indy 500 engineer Leena Gade de kop?

Leena Gade, de succesvolle vrouwelijke engineer die verantwoordelijk was voor drie Audi overwinningen op Le Mans, heeft in gezamenlijk overleg met het team van Schmidt Peterson Motorsports haar taak beëindigd. Bij SPM fungeerde zij als engineer voor James Hinchcliffe.

Leena 1
Succes in Endurance betekent nog geen succes in Indycar. De samenwerking tussen Leene Gade en Schmidt Peterson Motorsports werd voortijdig beëindigd.

Tekst en Foto Willem J. Staat

Kostte niet kwalificatie Hinchcliffe Indy 500 kostte Leena Gade de kop?
Na een aantal onderlinge discussies kwamen SPM en Leena Gade dat de samenwerking tussen beide partijen niet productief genoeg was. Gade: "Met twee verschillende achtergronden waren twee verschillende werelden bezig om een sterke basis voor een jong dynamisch team te creëren. En in deze situatie werkte dit niet helemaal. Het was een privilege om voor dit team te werken."

Het team van Schmidt Peterson Motorsports moest afgelopen weekend op de Brickyard een enorme teleurstelling verwerken doen James Hinchcliffe, momenteel 5e in de tussenstand van het kampioenschap, zich niet wist te kwalificeren. Hoewel SPM het beste Honda-team is, zal men zeker dit weekend voor de Indy 500 veel punten moeten inleveren.

Dat de niet kwalificatie van Hinchcliffe in het vertrek een rol gespeeld heeft, lijkt zelfs voor een buitenstaander een duidelijk verhaal. Anderzijds wordt ook bevestigd dat de twee werelden(Leena's afkomst uit de Endurancewereld) niet bij elkaar pasten. Hinchcliffe's oude engineer Allan McDonald vertrok naar het team van Ed Carpenter en die staat voor a.s. zondag op pole voor de Indy 500.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet