Diversen

Div: Lamborghini bevestigt Rik Breukers opnieuw als fabrieksjunior

170531 Lamborghini Asia Breukers podium
In de hitte van Buriram stond Rik Breukers samen met Nigel Farmer als klassewinnaar op het podium

Komende zondag maakt coureur Rik Breukers uit het Noord-Limburgse Ven-Zelderheide voor het eerst kennis met het ruim 13 kilometer lange 'Circuit des 24 Heurs' in Le Mans. Dan start hij met de LMP2 van de ARC Bratislava tijdens de officiële testdag ter voorbereiding op zijn debuut in de Franse klassieker over ruim twee weken. "Op de simulator kreeg ik al een aardige indruk, maar in het echt wordt het ongetwijfeld nog anders. Ik kijk er erg naar uit", zegt de 19-jarige rijder voorafgaand aan zijn Franse avontuur. Ook in de Lamborghini-merkencups blijft hij het goed doen. Na de behaalde resultaten in de meest recente ronde van de Europese Lamborghini Super Trofeo op Silverstone en de Aziatische competitie op het circuit van Buriram in Thailand werd hij recentelijk voor het tweede jaar in successie bevestigd als lid van het 'Young Drivers'-programma van Lamborghini Squadra Corse, de sportafdeling van het beroemde Italiaanse merk.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Opnieuw is Rik Breukers de enige Nederlander in het 'Young Drivers'-programma van Lamborghini, dat de deelnemers tijdens de Super Trofeo-weekeinden ondersteuning biedt door het team van ACI Sport onder leiding van de ervaren Italiaanse coureur Raffaele Giammaria. Daarnaast zijn er in juli en september meerdaagse trainingssessies op het circuit van Imola en in het nabijgelegen Sant'Agata Bolognese, waar zich het hoofdkwartier van Lamborghini bevindt. "Het is natuurlijk mooi om nauw gelieerd te zijn aan een merk als Lamborghini, dat autoliefhebbers over de hele wereld kennen", zegt Breukers. "Bovendien timmert Lamborghini sinds een aantal jaren ook op het gebied van de autosport steeds meer aan de weg en zijn er ook daar interessante ontwikkelingen gaande. Wie weet welke perspectieven dat nog biedt."

170531 Lamborghini Europe Breukers start
Start van de eerste Lamborghini Super Trofeo Europe-race in Silverstone

Voorlopig concentreert Rik Breukers zich echter op het lopende autosportseizoen, dat inmiddels in volle gang is. De deelname aan de 24 Uur van Le Mans is daarbij zonder twijfel een van de hoogtepunten in het programma, dat verder de beide Lamborghini Super Trofeo-competities in Europa en Azië omvat. In de Europese serie start hij als 'Pro', samen met Axcil Jefferies, met wie hij eerder dit jaar samen de kampioenstitel in de Lamborghini Super Trofeo Middle East won. Het meest recente Europese Super Trofeo-raceweekeinde vond plaats in het Britse Silverstone, waar Breukers en Jefferies door een wat onduidelijke communicatie vanuit de cup-organisatie in vergelijking met veel andere teams een duidelijke achterstand op het vlak van trainingstijd hadden. Dat kwam tot uiting in de behaalde resultaten: de derde plaats in de eerste en de vierde plaats in de tweede race. "We hebben in ieder geval nog punten kunnen scoren, maar we hadden duidelijk betere resultaten verwacht en die hadden er met meer 'track time' in de aanloop naar de races ook zeker in gezeten", aldus Breukers, die met slechts twee punten achterstand op de klassementsaanvoerders Cecotto/Postiglione de derde plaats in de tussenstand van het rijdersklassement bezet.

170531 Lamborghini Asia Breukers actie
Rik Breukers in actie met de GDL Racing-Lamborghini op het circuit van Buriram

In de Lamborghini Super Trofeo Asia was het circuit van Buriram in Thailand de locatie voor de tweede ontmoeting van het seizoen. Daar reed Rik Breukers samen met Nigel Farmer in de Pro-Am-klasse, waarin hij onder extreem warme omstandigheden in de eerste race als vijfde algemeen en als tweede in de klasse eindigde, terwijl het duo in de tweede race de klasse wist te winnen. "Met name de tweede race was heel turbulent, met mijn teamgenoot die na een tik in de rondte ging. We hebben heel wat plaatsen goedgemaakt. Ik reed de laatste stint, maar ik had geen radiocontact, dus ik had geen idee waar ik lag, totdat ik na de finish uit de auto stapte en ik van het team hoorde dat we de klasse hadden gewonnen. Dat was mooi", sluit Breukers af.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet