DTM

DTM: Gastoptreden voor Lucas Auer in ADAC GT Masters

170530 DTM Auer ADAC
In ieder geval de kleur blijft hetzelfde: gastoptreden voor Lucas Auer in de ADAC GT Masters

Lucas Auer beleeft wat in de sport tegenwoordig als 'momentum' wordt aangeduid: met twee overwinningen uit de eerste twee raceweekeinden staat de Oostenrijkse coureur fier aan de leiding in de tussenstand van de DTM. Volgende week, het weekeinde van 10 en 11 juni, gaat hij vreemd: tijdens het raceweekeinde van de ADAC GT Masters op de Red Bull Ring in het Oostenrijkse Spielberg bestuurt Auer een Mercedes-AMG GT3 van het team Mücke Motorsport. Daarmee keert de Tiroler terug naar het team waarmee hij eerder al in de Formule 3 successen vierde en vorig jaar zijn eerste overwinning in de DTM behaalde. Het wordt voor Auer zijn eerste raceoptreden met de GT3-bolide van Mercedes-AMG. Hij deelt de auto met Sebastian Asch, wiens vaste teampartner Stefan Mücke al in Le Mans is, waar hij een week later uitkomt als fabrieksrijder voor Ford in de 24-uursrace.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

Hoewel voor Lucas Auer de Mercedes-GT3-auto nieuw is, afgezien van een test op de Lausitzring, is in ieder geval de kleur bekend: het roze van BWT, een Oostenrijkse onderneming op het gebied van watertechnologie, is zowel op Auers DTM-Mercedes als op de GT-auto van Mücke Motorsport te vinden. "Ik kijk uit naar mijn GT-debuut. De ADAC GT Masters volg ik al een tijd, het veld is sterk bezet", aldus Auer. Hij verwacht geen problemen met de omschakeling vanuit zijn DTM-auto: "Natuurlijk rijdt een Mercedes-AMG C 63 DTM heel anders dan een Mercedes-AMG GT3, maar als coureur moet je daarmee kunnen omgaan." Met zijn gastoptreden in de ADAC GT Masters komt Auer dit jaar twee keer voor eigen publiek in Oostenrijk in actie, want op 23 en 24 september werkt ook de DTM een tweetal races op de Red Bull Ring af.

170530 DTM-Auer 2
Lucas Auer, leider in de DTM-tussenstand, maakt een uitstap naar de ADAC GT Masters

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet