Diversen

Div: Podiumsucces Milan Dontje in Audi Sport TT Cup Nürburgring

170527 TT Cup Dontje actie
Milan Dontje (43) behaalde op de Nürburgring zijn eerste podiumplaats in de Audi Sport TT Cup

WTCC-coureur Nicky Catsburg was niet de enige Nederlander die vandaag voor succes zorgde op de Nürburgring. In de Audi Sport TT Cup, die evenals vorig jaar twee wedstrijden op het Grand Prix-circuit afwerkte in het voorprogramma van de 24-uursrace, behaalde Milan Dontje uit het Noord-Hollandse Schoorl zijn eerste podiumplaats in de klasse. Terwijl de eerste race na een crash van Tommaso Mosca na vijf ronden gestaakt en niet meer hervat werd, leverde Dontje in de tweede wedstrijd een prima prestatie door achter de Brit Philipp Ellis, dit seizoen al voor de derde keer winnaar, en de Spanjaard Mikel Azcona als derde te eindigen.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Audi Sport customer racing

170527 TT Cup Dontje Actie2

Bij de start van de race nam Ellis vanaf pole de leiding en wist vervolgens een klein gat te slaan, maar in de vierde ronde passeerde Azcona hem bij het aanremmen van de chicane. Een paar honderd meter verder heroverde Ellis de leiding.Twee ronden later kwamen Yannick Brandt en Finlay Hutchison met elkaar in botsing. Hutchison knalde daarop in de vangrail, waarop de wedstrijdleiding de safety-car de baan op stuurde. Nadat de race weer was vrijgegeven, reed Ellis de overwinning naar huis, gevolgd door Azcona en Dontje. De Poolse Gosia Rdest werd vierde en behield daarmee de leiding in de tussenstand van het kampioenschap. Gastrijder Johnny Cecotto liet ook zien, het racevak nog niet verleerd te zijn: de Venezolaan eindigde als zevende.

170527 TT Cup Dontje Podium
Het podium met vlnr Azcona, Ellis en Dontje

170527 TT Cup Cecotto
Johnny Cecotto werd heel keurig zevende

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet