Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Porsche Cups

Porsche Supercup: Dubbelslag voor Michael Ammermüller in voorprogramma GP Spanje

ammermuller-blij-barcelona

Met twee overwinningen voor Michael Ammermüller in Barcelona moet dit het kampioenschapsjaar worden voor de ervaren Duitser. Na een zesde plaats in zijn eerste jaar in 2012 volgden er drie derde plaatsen en vorig seizoen een vierde plek in de titelstrijd. Dat de man uit Beieren het verder in het seizoen moeilijk gaat krijgen staat als een paal boven water. De uit de formulewagenracerij komende Noor Dennis Olsen liet met twee tweede plaatsen zijn visitekaartje achter. Ook de Engelse Porsche-kampioen Dan Cammish maakte indruk met een derde en vierde plaats. Tenslotte is er nog de pupil van Mark Webber, Matt Campbell die in 2016 de Australische Porsche Carrera Cup veroverde. De volgende wedstrijd, de derde van dit seizoen, wordt op 28 mei gereden in het vorstendom Monaco.

Tekst: Gerrie Hoekstra en René de Boer
Foto's: RaceCam.de

Start-barcelona-PSC

Het startveld van 31 wagens vormde het meest Internationale veld in het 25-jarig bestaan van de Porsche Mobil 1 Supercup. In dit jubileum-seizoen reden er in Catalunya 18 nationaliteiten mee. Jammer genoeg stonden er geen landgenoten aan de start, al was Team Bleekemolen zeker geïnteresseerd om mee te doen. De organisatie heeft nog nooit zo'n grote aanvraag gehad als begin dit jaar. Vanwege deze grote belangstelling voor de nieuwe Cup-versie van de Porsche 911 (bouwgeneratie 991), die dit jaar wordt ingezet in de internationale Porsche Mobil 1 Supercup en in de Duitse Carrera Cup, en het feit dat de productiecapaciteit bij Porsche Motorsport in Weissach niet oneindig is, werd er bij de toewijzing van de auto's de voorkeur gegeven aan teams die ook vorig jaar al in de Porsche-Cups actief waren. Omdat de laatste deelname van Team Bleekemolen al wat langer terug ligt, waren er voor het team geen auto's beschikbaar, zoals ook door Porsche werd bevestigd.

ammermuller-actie

Race 1: Michael Ammermüller wint openingsrace met overmacht
De eerste winnaar van de Porsche Mobil 1 Supercup 2017 heet Michael Ammermüller. De ervaren rijder uit Beieren pakte gelijk bij de start de koppositie, bouwde zijn voorsprong verder uit en ging met ruim tien seconden voorsprong op de Noor Dennis Olsen over de finish. Derde podiumklant werd de Brit Dan Cammish. Poleman Campbell verprutste zijn start en viel terug naar een zevende plaats, om uiteindelijk als vijfde achter de Pool Lukas te finishen. Egidio Perfetti won de B-klasse voor Roar Lindland en Roland Berville.

Race 2: Wederom winst voor Ammermüller
Michael Ammermüller sloot het weekeinde bij de seizoensopener van de Porsche Mobil 1 Supercup in Barcelona met wederom een zege af. Gestart vanaf een vierde startplaats maakte de ervaren Duitser gelijk een plaats goed bij de start en bleef steken achter de twee duelerende jonkies Matt Campbell en Dan Cammish. Deze twee nieuwkomers hadden het zo met elkaar aan de stok dat Ammermüller daarvan profiteerde en de koppositie overnam. Cammish viel terug naar de vierde plaats en de aandringende Olsen pakte eerst de derde plaats, om vervolgens ook Campbell voor de tweede plaats te passeren. Dennis Olsen was in goede doen en reed vervolgens naar koploper Ammermüller toe. Dit tweetal zorgde voor een spannende eindfase, waar de ervaren Ammermüller uiteindelijk aan het langste eind trok. De beste plaatsen op het podium in de B- klasse waren er voor winnaar Roar Lindland, voor Roland Berville en Glauco Solieri.