GT

GT: GT4 European Series Northern Cup bevestigt 25 inschrijvingen voor 2017

chris s - BX5C3729

Met nog een kleine maand voor start van het nieuwe seizoen op het circuit van Misano (1-2 april) heeft SRO bekend gemaakt dat er al 25 auto's zijn ingeschreven voor de GT4 European Series Northern Cup. Naar verwachting zullen er 13 teams en acht verschillende fabrikanten aan de start verschijnen in Italië. De inschrijving voor het seizoen sluit op 17 maart aanstaande. Daarnaast lanceerde SRO in samenwerking met Pirelli vandaag de Pirelli Junior Cup.

Tekst: Redactie Autosport.nl
Foto: Chris Schotanus - Essay Producties

Regerend kampioen PROsport Performance zal net als vorig seizoen met Porsches deelnemen, net als het ook uit Duitsland afkomstige RN Vision STS. RN Vision STS doet, net als Sean Walkinshaw Racing (Nissan) en Bullitt Racing (McLaren), dit jaar voor het eerst mee in het Europese GT4 kampioenschap. Allied Racing, Ekris Motorsport, Scuderia Villorba Corse, Sofia Car Motorsport, Las Moras Racing en Equipe Verschuur zijn ook weer van de partij dit seizoen. Sellite Racing Team en Academy Motorsport maakten vorig jaar hun opwachting in het kampioenschap en beide teams hebben zich dit jaar voor een volledig seizoen ingeschreven.

Reiter Engineering organiseert in 2017 net als in 2016 het Reiter Young Stars programma, waar inmiddels acht KTM X-Bow GT4s zijn ingeschreven. Het programma is niet het enige initiatief voor jonge rijders; dit seizoen komt daar de nieuwe Pirelli Junior Cup bij. Tijdens elk weekeinde strijden coureurs tussen de 16 en 26 om de hoofdprijs, een set banden voor het volgende evenement. Aan het einde van het seizoen ontvangt de beste junior rijder een speciale Pirelli trofee.

Door de introductie van de GT4 European Series Southern Cup, de opvolger van het vorig jaar ter ziele gegane Franse GT kampioenschap, hebben teams ook de mogelijkheid om voor de algemene GT4 European Series titel te strijden. Teams in de Northern Cup moeten daarvoor wel de aan de Southern Cup races in Pau, Barcelona en Paul Ricard meedoen, terwijl de Franse teams naar Brands Hatch, Zandvoort en de Nürburgring zullen moeten afreizen om kans te maken op de titel.

Vijf van de zes wedstrijden zullen live te zien zijn via het Youtube kanaal van de GT4 European Series en de races op Misano, de Slovakiaring en de Nürburgring zullen 60 minuten duren. De eerste race van het seizoen zal laat in de avond worden verreden.

Reacties

  • 4
  • 0
   
  Racing-Fan 02 maart 2017 20:31

  Prima grid.

  • 0
  • 0
   
  Dirk 03 maart 2017 13:53

  8 X-Bows, 5 McLarens, dat is zeker mooi, maar toch ga ik de Camaro's missen. Er was toch ook een nieuwe BMW M3 GT4 ontwikkeld?

  • 0
  • 0
   
  Racing-Fan 03 maart 2017 16:31

  Je hebt de Ekris BMW M4. Die van vorig jaar worden nu ingezet door een Frans team in de Southern Cup. Ekris zelf zet twee nieuwe eigen gebouwde M4's in. Daarnaast heeft BMW Motorsport ook zelf een M4 in GT4 trim gebouwd.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet