Formula E

Formule E: ePrix Brussel definitief afgelast

De ePrix in Brussel is voor 2017 definitief afgelast en voorlopig uitgesteld naar 2018. Teveel logistieke problemen waren de oorzaken van het definitief afgelasten van dit evenement.

Tekst Willem J. Staat
Foto Formule E

2016 Senna
Tja, de moderne fan blijft in de Benelux verstoken van een FE-wedstrijd. Misschien toekomstkansen voor andere wereldsteden in de Benelux?

ePrix Brussel definitief afgelast
Oorspronkelijk hadden de intiatiefnemers een wedstrijd rondom het Heizel stadion gepland. De kosten voor het organiseren van de Formule E-wedstrijd waren aanmerkelijk hoger dan begroot, maar er waren teveel onzekerheden rondom de asfaltering, financiering en datum van het evenement. Ook het altenatieve parcours dat rondom Koekelberg gepland stond, moest de Leopold II tunnel worden afgesloten en dit zou onherroepelijk tot een verkeersproblemen geleid hebben. Organisator Stephane Uhoda hoopt dat er in de toekomst zich toch nog mogelijkheden gaan voordoen voor het organiseren van een Formule E-wedstrijd. De Benelux blijft dus voorlopig nog even verstoken van de Formule E waar men pretendeert om in wereldsteden te racen.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet