Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Spannende ontknoping tijdens Dutch Finals

Met de Dutch Finals is dit weekend in Drachten het Nederlands dragrace-seizoen op spectaculaire wijze afgesloten. Omdat in bijna alle klassen nog meerdere titelkandidaten waren, kenden de wedstrijden een uiterst spannend verloop. Uiteindelijk kwamen er zondagmiddag een aantal verrassende winnaars en kampioenen uit de bus rollen. In de klassen Super Gas en Competition Eliminator werd de race om de titel zelfs pas in de allerlaatste run beslist! 

Tekst en foto's: Remco Scheelings


In tegenstelling tot bij de MPM Internationals waren de weergoden de dragracers nu wel gunstig gezind. Op zaterdag konden alle kwalificatieruns zonder problemen worden afgewerkt terwijl op zondag de eerste regen pas begon te vallen toen alle finales net achter de rug waren 
 Angstig moment
In de snelste autoklasse, de Pro Modified, moesten de nummers één en twee uit het tussenklassement, Marc Meihuizen en Torsten Kath, de Dutch Finals aan zich voorbij laten gaan. Meihuizen had zijn auto na de motorschade in Noorwegen net niet op tijd klaar terwijl Kath zijn Corvette in Hockenheim bij een crash zwaar beschadigde. Robert Koper kon daardoor zijn titel eenvoudig prolongeren. Toch moest Koper de dagwinst laten aan de spectaculair rijdende Duitser Stefan Giese. De Nederlander beleefde namelijk een angstig moment toen tijdens een testrun zijn MPM Chevrolet Monte Carlo van de baan schoot en in het gras belandde. Hoewel de schade beperkt bleef, moest de Nederlander de finale aan zich voorbij laten gaan. Het aantal verzamelde punten was toen echter al voldoende om toch de titel te pakken.
 Close finish
In de klasse Competition Eliminator ging de strijd tussen Björn Lahndorf en Danny Bellio. De beste kansen leken daarbij voor Bellio. Uitgerekend dit weekend kreeg de Belg echter met allerlei problemen te maken. Deze waren zelfs zo erg dat Bellio in de finale niet aan de start kon verschijnen. Door zijn winst pakte Lahndorf net voldoende punten om Bellio in het klassement te passeren en naast de dagwinst ook de titel voor zich op te eisen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet