Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

EK Dragracing, Noorwegen: Kagered, Leanders en Alund op herhalingJimmy Alund rechstreek op weg naar de titel
Jimmy Alund lijkt bij de Pro Stockers inmiddels onverslaanbaar en rechtstreeks op weg naar zijn eerste Europese titel. Daarbij profiteert de Zweed van de vele missers van regerend kampioen Michael Malmgren. Malmgren, slechts vierde in de kwalificatie, werd al in de eerste ronde uitgeschakeld door Eero Knihtila. Alund eiste met 6.992 seconden de eerste startpositie voor zich op, uiterst verrassend gevolgd door Jackie Hansen met 7,044 seconden. De Deen wist vervolgens ook nog tot de finale door te dringen. Daarin moest Hansen het opnemen tegen wie anders dan Alund. Zeer verrassend noteerde Hansen een snellere tijd (7,08 tegen 7,12 seconden) maar zag op basis van een betere reactietijd Alund toch als eerste de finishlijn passeren.

Nederlandse Pro Mod-problemen
Geen succes voor de drie Nederlandse rijders in de Pro Modified-klasse. Het meest dramatisch verliep de wedstrijd in Noorwegen voor Marc Meihuizen. De Nederlands recordhouder liep tijdens de kwalificatie een zodanige motorschade op dat hij de Chevrolet Business Coupe waarschijnlijk voor de rest van het seizoen aan de kant zal moeten zetten. Robert Koper (vijftiende) en Henri Joosten (twaalfde) kwalificeerden zich wel maar werden al in de eerste eliminatieronde uitgeschakeld. Snelste in de kwalificatie was Roger Johansson met een tijd van 6,385 seconden. De Zweed vergaloppeerde zich echter in de kwartfinale door een rood licht te trekken. Uiteindelijk waren het Hakan Nilsson en Michael Lindahl die moesten gaan strijden om de dagwinst. Daarbij toonde Nilsson zich met 6,65 tegen 6,97 seconden de sterkste.

David Vegter
Succes leek wel weggelegd voor David Vegter in de Super Gas-klasse. Tijdens de kwalificatie eiste de Nederlander de nummer één positie voor zich op. Met een tijd van 9,901 seconden bleef Vegter slechts 0,001 seconde van de ideale indextijd verwijderd. Helaas kon de Nederlander zijn fraaie kwalificatieresultaat niet omzetten in succes tijdens de eliminaties. Al vroeg in de wedstrijd werd Vegter uitgeschakeld.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet