Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Dutch Finals in Drachten, strijd om de laatste punten df.nimmen

Met de zo succesvol verlopen en druk bezochte MPM Internationals nog maar net achter de rug is het alweer tijd voor de laatste dragrace van dit seizoen op Nederlandse bodem. Naast alle Nederlandse teams heeft zich een recordaantal buitenlandse rijders aangemeld. Tijdens de Dutch Finals komen zowel bij de auto’s als de motoren alle nationale dragrace-klassen aan de start. Bij de auto’s varieert dit van de ‘streetlegal’ Streetmachines tot de Pro Modified-doorslammers. In deze laatste klasse komen auto’s aan de start met bijna 2.000PK onder de ‘motorkap’. Tijdens de MPM Internationals legde Kent Trenneman de 1/8 mijl af in 4,20 seconden, een nieuw persoonlijk record. Zelfs in eigen land was de Zweed nog niet sneller. Bij de motoren loopt het startveld uiteen van Streetbikes tot de ultieme nitro-gestookte Top Fuel Bikes. In nagenoeg alle klassen moeten de beslissingen om de nationale titels nog vallen. Er kan dan ook een uiterst spannende en spectaculaire strijd tegemoet worden gezien waarbij fracties van seconden de doorslag zullen geven wie zich uiteindelijk kampioen mag noemen.

 df.meihuizen

In Drachten zal ook de MPM Top Fuel dragster van Lex Joon te bewonderen zijn. Deze snelste auto van Nederland en met 3,64 seconden over de 1/8 mijl baanrecordhouder in Drachten zal echter niet in actie komen. In de pits is wel te zien hoe het team de laatste voorbereidingen treft voor de afsluitende wedstrijd van het internationale seizoen, de European Finals op Santa Pod. Joon gaat momenteel aan de leiding in de tussenstand van het kampioenschap. In Engeland kan de MPM-coureur geschiedenis schrijven door als eerste Nederlander in de historie de titel in het FIA Europees Kampioenschap Top Fuel, de Formule 1 van de dragrace-sport, in de wacht te slepen.

De Dutch Finals worden gehouden op 27 en 28 augustus op Vliegveld Drachten, aanvang op beide dagen om 10.00 uur. De toegangsprijs bedraagt op zaterdag EURO 10,- en op zondag EURO 15,--Kinderen tot en met 12 jaar mogen onder begeleiding gratis naar binnen. Parkeren is eveneens gratis.
Informatie is ook te vinden op www.explosion.nl en www.lexjoonracing.nl
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet