Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragrace: MPM Internationals boeiend spektakel mpm.sc
Robert Joosten, snel en constant

Robert Joosten
In de klasse Super Comp leek de beste kwalificatiepositie met 8,905 seconden lange tijd naar Robert Joosten te gaan. In één van zijn laatste runs was het echter Lothar Feidt die met 8,903 seconden nog net een fractie dichter op de 8,90 seconden-index wist te rijden. In de eliminaties maakte dit tweetal geen fouten en wist tot de finale door te dringen. Joosten was daarin met zijn constant scherpe reactietijden en runs kort op de index favoriet voor de overwinning. De regerend kampioen maakte zijn favorietenrol waar door in 8,977 seconden de overwinning naar zich toe te trekken. Een opmerkelijke prestatie leverde Alex Voorend door na zijn tweede plaats bij de Super Gassers hier de derde positie voor zich op te eisen.

 mpm.ce
René Meijerhofer is bij de start Stefan Giese al te snel af

Buitenlandse deelname
De klasse Competition Eliminator was met drie rijders minder goed bezet. Zowel tijdens de kwalificatie als de eliminatie was er maar één man die aanspraak kon maken op de overwinning, René Meierhofer. Zijn normaal gesproken grootste concurrent Stefan Giese had als gevolg van een nieuw type achterbanden het hele weekend met tractie-problemen te kampen. In de finale was de Duitser dan ook geen partij voor Meierhofer.

 mpm.pm
Kent Trenneman in een nieuw persoonlijk record naar de overwinning

Persoonlijk record
In de snelste doorslammerklasse, Pro Modified toonde de Zweed Kent Trenneman zijn klasse en de baankwaliteit van Drachten door met 4,203 seconden (1/8 mijl) een nieuw persoonlijk record en de snelste kwalificatietijd op de klokken te zetten. Bijna vanzelfsprekend mondde de strijd uit in een duel tussen Trenneman en Robert Koper. In de finale was de Nederlander echter niet opgewassen tegen het Zweedse geweld. In een tijd van 4,26 seconden ging de grootste beker naar Zweden. Bij de Junior dragsters ging de winst naar Johanna Romahn omdat mede-finaliste Jessica Selles onder de index dook.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet