Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Cruz Pedregon bekroont NHRA-titel met zege

pomona_finals_pedregon_p
Cruz Pedregon

Titel naar Cruz Pedregon
Zover kwam het allemaal niet. In de eerste eliminatieronde werd de titelstrijd al beslist. Tony Pedregon bewees zijn broer Cruz een goede dienst door Hight uit te schakelen terwijl Wilkerson zichzelf elimineerde door tegen John Force een rood licht te trekken. Daarmee was de titel voor Cruz Pedregon een feit. De nieuwe kampioen overleefde de eerste ronde wel en klopte vervolgens ook nog Force en Mike Neff om in de finale ten koste van Ron Capps de overwinning voor zich op te eisen. Cruz Pedregon nam de Funny Car-titel over van zijn broer en teamgenoot Tony die vorig jaar verrassend het kampioenschap op zijn naam schreef. Cruz Pedregon was eerder kampioen in 1992.

pomona_finals_pedregon_bo
Cruz Pedregon

Net als zijn broer Tony een jaar geleden profiteerde Cruz optimaal van het Countdown-principe waarbij (dit jaar) met nog zes wedstrijden te gaan het verschil tussen de eerste tien rijders tot een minimum werd teruggebracht. In de eerste 18 wedstrijden won Cruz niet één keer en leek Wilkerson op weg naar zijn eerste titel. Na vier van de zes wedstrijden in de Countdown nam Cruz echter de leiding over en won zelfs de laatste drie races op rij. Wilkerson moest ondanks een uitstekend seizoen nu genoegen nemen met de tweede plaats terwijl Jack Beckman met een halve finaleplaats Hight nog van de derde plaats stootte.

pomona_finals_coughlin
Jeg Coughlin

Titelprolongatie
In de Pro Stock-klasse had Jeg Coughlin na een overwinning en twee runner-up posities uit de laatste vijf wedstrijden in Pomona aan kwalificatie voldoende om zijn titel te prolongeren. Met een 13de plaats leverde dit geen probleem op. Het gevecht om plaats twee werd pas in de finale beslist toen Greg Anderson en Kurt Johnson het in een rechtstreeks duel tegen elkaar moesten opnemen. Anderson pakte de dagwinst en daarmee ook de tweede plaats in het kampioenschap.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet