Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: MPM Internationals, de ultieme powershow komt eraan mpmint.bon

De MPM Internationals hebben echter nog veel meer in petto. Dit grootste dragrace-spektakel van Nederland heeft een zodanige internationale reputatie dat topteams uit heel Europa zich hebben aangemeld. De internationale concurrentie zal het de Nederlandse toppers in de strijd om de kampioenschapspunten uiterst moeilijk maken. Spannende duels op ‘het snelste stukje asfalt van Nederland’ zijn daarmee gegarandeerd. Tijdens de MPM Internationals komen alle nationale dragrace-klassen aan de start, van de ‘streetlegal’ Streetmachines tot de bijna 2.000PK sterke Pro Modified-kanonnen. Niet voor niets worden deze snelste ‘doorslammers’ ter wereld ook wel ‘Hot rods from hell’ genoemd. De coureurs hebben vaak handen en voeten nodig om hun bolides in het rechte spoor te houden. In deze klasse zal regerend Nederlands Kampioen Robert Koper met zijn MPM Chevrolet Monte Carlo alle PK’s moeten aanspreken om de internationale concurrentie het nakijken te geven. Bij de motoren varieert het deelnemersveld van de ‘standaard’ Streetbikes tot de ultieme nitro verbrandende Top Fuel Bikes. In deze laatste klasse zal Joey Bon het met zijn MPM Top Fuel Bike onder andere moeten opnemen tegen regerend Europees Kampioen en baanrecordhouder Roel Koedam.

Naast al dit PK-geweld kan tijdens de MPM Internationals ook van een ander soort decibellen worden genoten. Zowel op vrijdag- als op zaterdagavond zijn er tot in de late uurtjes optredens van artiesten en de Drive-In show. Heel wat rustiger maar daarmee niet minder leuk zijn de marktkraampjes terwijl met de kermis en diverse kinderattracties ook de kleinere snelheidsfanaten aan hun trekken komen.

De MPM Internationals worden gehouden van 15 tot en met 17 juli op Vliegveld Drachten. Aanvang vrijdag om 12.00 uur, zaterdag en zondag om 10.00 uur. De toegangsprijs bedraagt: vrijdag EURO 10,--, zaterdag EURO 15,-- en zondag EURO 20,--. Een plaats op de VIP- tribune met uitzicht over de gehele baan kost EURO 5,--. Er zijn slechts 250 VIP-tribuneplaatsen beschikbaar en let op: vol is vol! Kaarten zijn te verkrijgen via www.lexjoonracing.nl en natuurlijk aan de kassa. Kinderen tot en met 12 jaar mogen onder begeleiding gratis naar binnen. Parkeren is eveneens gratis.

tekst en foto's: pr
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet