Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: René van den Berg snel op Santa Pod


Het aantal Nederlandse rijders dat tijdens de Nationals Finals in actie kwam bleef beperkt tot twee. Dit tweetal presteerde echter uitstekend. Piet Verhoef wist in de klasse Super Twin Top Gas tot de finale door te dringen en eindigde daarin als tweede.

nfsp_tfb_berg_bo
René van den Berg

Datzelfde deed René van den Berg in de koningsklasse bij de motoren, de Top Fuel Bikes. Nog indrukwekkender dan zijn tweede plaats waren echter de tijden die de Haarlemmer op de klokken bracht. Na de laatste wedstrijden al bijna iedere run zijn persoonlijke records te hebben aangescherpt, wist Van den Berg in zijn eerste kwalificatierun met 6,74 seconden en 203 mph voor het eerst zowel de 7 seconden als de 200 mph-barrière te doorbreken.
 
nfsp_tfb_berg

Dat het geen toevalstreffers waren liet Van den Berg zien door tijdens de derde run met 6,59 seconden en 206 mph opnieuw zijn persoonlijke records aan te scherpen. Bij de vierde kwalificatierun was het met 207,9 mph (bij een tijd van 7,00 seconden) weer raak. Achter de zeer ervaren Steve Woollatt bezette Van den Berg, die pas aan zijn tweede jaar in de Top Fuel Bike-klasse bezig is, de tweede kwalificatiepositie. Tijdens de eliminaties was een tijd van 6,97 seconden (197 mph) voor Van den Berg ruim voldoende om tot de finale door te dringen. Daarin moest hij het met zijn tijd van 6,96 seconden afleggen tegen de met 6,34 seconden ontketende Woollatt.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet