Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Hogere machten?ef_st_koedam_s
Een harde klap, vuur en rook; het einde van de run voor Roel Koedam

Klappen
In de klasse Super Twin ging de titel zoals verwacht naar Svein Olaf Rolfstad. De Noor had een zodanige voorsprong dat er weinig meer kon gebeuren. Rolfstad kwalificeerde zich als eerste voor de eliminaties en met winst in de eerste ronde was de titel binnen. Het debuut van de nieuwe Zodiac-machine van Roel Koedam sloeg letterlijk in als een bom. Op de startlijn maakte een harde knal een voortijdig einde aan de run.

ef_st_heezen
Job Heezen

Beter verging het in eerste instantie Job Heezen. Rijdend op de motor waarmee Koedam vorig jaar uitkwam zette de Nederlander de tweede kwalificatietijd op de klokken. In de kwartfinale was Heezen op weg naar een toptijd toen twee harde klappen het voortijdig einde van het motorblok aankondigden. Aan de halve finale kwamen de Super Twins niet meer toe.

ef_psb_fredlund
Fredrik Fredlund

Eerste titel
Ook bij de Pro Stock Bikes stond de kampioen al bijna vast. Met winst in Alastaro en Mantorp had Fredrik Fredlund een zodanige voorsprong opgebouwd dat hem de titel bijna niet meer kon ontgaan. Na een derde kwalificatietijd werd Fredlund in de kwartfinale uitgeschakeld toen zijn motor op de startlijn afsloeg. Op dat moment was de titel echter al binnen. Fredlund nam de titel over van Tom Tinndahn die er voor koos om zijn kampioenschap niet te verdedigen. De nieuwe kampioen is van plan om later dit seizoen in Amerika een aantal wedstrijden te rijden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet