Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Hogere machten?ef_tmfc_bellio
Danny Bellio wist voor het eerst tot de finale door te dringen 

Verrassend
Een bijna identieke situatie in de klasse Top Methanol Funny Car. Daar was bij het verrijden van de finale het kampioenschap wellicht naar Leif Andreasson in plaats van Ulf Leanders gegaan. Vooraf leek de voorsprong van Leanders ruim voldoende maar uiterst verrassend werd de Zweed in de kwartfinale uitgeschakeld door de revelatie van het weekend Danny Bellio. De Belg bewees voor de zoveelste keer snel en goed op moeilijke omstandigheden in te kunnen spelen door achter Andreasson de tweede kwalificatietijd op de klokken te zetten.

ef_tmfc_andreasson
Leif Andreasson had het Ulf Leanders nog moeilijk kunnen maken

Omdat Andreasson zijn eliminatieronden tegen Stephanie Milam en Dan Larsen in winst wist om te zetten en daarbij met 5,79 seconden de vijf bonuspunten voor de snelste run van het weekend binnensleepte, zou Andreasson bij winst in de finale precies op gelijke hoogte komen met Leanders. In de eindstrijd zou de Zweed het hebben moeten opnemen tegen, jawel, Bellio. In de halve finale bleef Bellio’s tegenstander Jarmo Kuutniemi met technische problemen staan, maar dit weerhield de Belg er niet van om met 5,851 seconden een nieuw persoonlijk record op de klokken te zetten. Bellio zou dus zeker kansen hebben gehad en had voor Leanders de redding kunnen betekenen. Nu werd Leanders gered door de regen.

ef_ps_alund
Weer een titel voor Jimmy Alund

Beslissende finale
Bij de Pro Stockers moesten de twee overgebleven titelkandidaten Jimmy Alund en Richard Sundblom het in de finale tegen elkaar opnemen. Met 17 punten voorsprong begon Alund aan de wedstrijd in Engeland. In de kwalificatie breidde de Zweed zijn voorspong met twee punten uit door de eerste plaats voor zich op te eisen terwijl Sundblom bleef steken op plek drie. In de eliminaties maakten de twee favorieten geen fouten. Alund klopte eerst Jan Palmqvist en in de halve finale Magnus Hanssen. Daarbij zette de viervoudig kampioen met 6,807 seconden de snelste tijd van het weekend op de klokken, goed voor vijf punten. Sundblom deed daar met 6,808 seconden in zijn run tegen Michael Malmgren slechts 0,001 seconden voor onder.

ef_ps_sundblom
Richard Sundblom (voorgrond) hield met winst in de halve finale op Michael Malmgren zicht op de titel

Een mooie finale leek gegarandeerd waarbij Sundblom de opgave meekreeg om niet alleen te winnen maar ook sneller te zijn dan 6,807 seconden en daarmee de vijf bonuspunten voor de snelste run van Alund af te snoepen. Met deze punten zou de Fin Alund van zijn vijfde achtereenvolgende titel af kunnen houden. Maar ook hier was helaas Sundblom deze kans niet gegund en bleef de titel bij Alund.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet