Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Lex Joon gaat voor FIA EK Top Fuel-titel

ef_voor_kop

Het uur van de waarheid nadert. Komend weekend worden op Santa Pod met de European Finals de titels verdeeld in het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing. In de koningsklasse gaat Lex Joon aan de leiding en de Nederlander zal er alles aan doen om deze positie ook zondagavond nog in bezit te hebben. Daarmee kan Joon een voor de vaderlandse autosport historische tweede FIA EK Top Fuel-titel in de wacht slepen. In de klasse Pro Modified staan Marc Meihuizen en Robert Joosten op een fraaie tweede en derde plaats in het kampioenschap. Hun achterstand is echter zodanig groot dat om kampioen te worden enige medewerking van leider Mikael Lindahl gewenst is.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings


Lex Joon veroverde eerder in 2005 de Europese Top Fuel-titel en was daarmee de eerste Nederlander die een FIA Europees Kampioenschap in het dragracen in de wacht sleepte. Na de laatste wedstrijd in Hockenheim voert Joon opnieuw het klassement aan.

ef_voor_joon
Lex Joon

De concurrentie ligt echter op de loer want op slechts vijf punten volgt Andy Carter, op tien punten de winnaar van Hockenheim Micke Kagered en met een achterstand van 46 punten is zelfs regerend kampioen Urs Erbacher nog niet kansloos. Naast de kwalificatiepunten en de vijf punten voor de snelste run van het weekend kunnen per gewonnen eliminatieronde twintig punten worden verdiend. Het gaat er dus om spannen. Vorig jaar lag Joon met de European Finals te gaan ook op de eerste plaats en Erbacher vierde, maar ging de Zwitser er met twee punten verschil met de titel vandoor.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet