Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Regen stoorzender bij Drachten Internationalsdi_dulamon
Jean Dulamon, in 7,4 seconden naar 293 km/u

Snel
Van de langzaamste naar de snelste auto’s. In zijn demoruns liet Jean Dulamon met zijn Competition Eliminator dragster nog even zien dat het asfalt van Drachten tot mooie tijden in staat is. In zijn runs zette de Fransman over de ¼ mijl tijden van rond de 7,43 seconden en 293 km/u op de klokken. Ook Henri Joosten testte zijn nieuwe Chevrolet Bel Air op het asfalt van Drachten. Na een lange en spectaculaire burn out klokte de Pro Mod-rijder over de 1/8 mijl een tijd van 4,70 seconden en 244 km/u.

di_joosten 
Henri Joosten

Pech was er voor Danny Bellio. Net terug van zijn FIA EK deelname in Finland wilde de Belg in Drachten nog enkele demonstratie- en testruns maken. Bij het opwarmen van de motor bleken de oliepomp en ontsteking het begeven te hebben waardoor Bellio zonder een meter gereden te hebben huiswaarts keerde en nog de nodige uren in de werkplaats zal moeten doorbrengen om zijn auto voor Mantorp Park (3de ronde FIA EK, 25 t/m 27 juli) weer in orde te krijgen.

di_wheelie_a
Steve Bolton (Super Street Car) en Dave Catton (Super Gas) deelden deze Plymouth en waren goed voor de nodige hoge wheelies
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet