Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Regen stoorzender bij Drachten Internationalsdi_ypma
Durk Ypma

Minimaal
Met veertien man binnen 0,2 seconde van hun index waren de verschillen in de klasse Street Machines ET/A weer erg klein. Opnieuw een eerste kwalificatiepositie voor Kurt van Dijk maar in de eerste eliminatieronde was het feest al over voor de voormalig Nederlands kampioen toen hij werd uitgeschakeld door Marc Rietveld. Deze laatste deed het daarna zo goed dat hij pas in de halve finale werd gestuit door René Moleveld, winnaar van de Drachten Nationals die daarmee zijn kandidatuur voor de Nederlandse titel stelde. Aan de andere kant van de eliminatieladder deed Durk Ypma goede zaken en plaatste zich in zijn tweede wedstrijd ooit, direct voor de finale. Deze nieuweling zag door de regen zijn eerste eindstrijd in het water vallen.

di_harteveld
Na de eerste testritten was de Little Green Wagon van Marck Harteveld zodanig aangepast dat de Dodge A100 de voorwielen nu wel hoog en ver optilde


di_maden
Monica van der Maden in afwachting van de volgende ronde 

Snelle dame
In de klasse Street Machines ET/B deed de enige dame in het veld, Monica van der Maden het uitstekend. Pas in de halve finale werd ze gestuit door de nummer twee uit de kwalificatie Georg Schunko. In de finale zou deze voormalig Nederlands kampioen het hebben moeten opnemen tegen John Kramer met zijn dikke Dodge Pick-Up.

di_selles
Lisa Selles

Buitenlandse finale
Bij de karts van de dragracesport, de Junior Dragsters werden de twee Nederlandse deelneemsters Lisa Selles en Ivana van den Berg in de halve finale uitgeschakeld. In de kwalificatie was Lisa met 0,001 seconden nog bijna goed geweest voor de 0,000 ideale reactietijd. Nu haalden debutant Jason Engelage en de veel ervarener Engelse Rosie Hunt de eindstrijd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet