Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Regen stoorzender bij Drachten Internationals


di_flavell
Mark Flavell met zijn Funny Car

Niet volledig Engels
In de klasse Super Pro ET had een aantal Engelse rijders de moeite genomen om naar Drachten te komen in een poging de winst in ‘hun’ klasse mee naar huis te nemen. In de kwalificatie eiste Mark Flavell met zijn fraaie Funny Car de eerste plaats voor zich op en wist zich ten koste van zijn landgenoot John Everitt voor de finale te plaatsen.

di_kraetzer
Mathijs Kraetzer

In de andere halve finale klopte Mathijs Kraetzer uiterst verrassend Martyn Jones, de in België wonende Engelsman die twee jaar geleden ook al op Drachten in actie kwam. Helaas kwam de confrontatie Nederland Engeland er niet meer van zodat onbekend blijft of Kraetzer Flavell in zijn favoriete klasse had kunnen kloppen.

di_feidt
Lothar Feidt

Duits onderonsje
In de klasse Super Comp waren de Duitse rijders weer sterk op dreef. In de kwalificatie eisten Gerd Habermann en Lothar Feidt de eerste twee plaatsen voor zich op. Het duo maakte in de eliminaties geen fouten en klopte in de halve finales de overgebleven Nederlanders Clemmy Lourens en de hoge wheelies makende Kenneth Celestin.
 
di_celestin
Kenneth Celestin

Voor Habermann die bij de Drachten Nationals ook al in de finale stond maar toen zijn meerdere moest erkennen in Marck Harteveld kwam er door de regen dus geen eerherstel.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet