Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Drachten Internationals, tweede ronde, nieuwe kansen

voor_di_scappocin
Uit Italie komt Oscar Scappocin met zijn Super Gas Nova

Tijdens de Drachten Internationals komen alle nationale dragrace-klassen aan de start, van de ‘streetlegal’ Street Machines tot de ‘hot rods from hell’ de Pro Modified en wordt er gestreden om punten voor het Open Nederlands Kampioenschap. Alle winnaars van de Drachten Nationals zijn weer van de partij en krijgen er alleen maar (buitenlandse) concurrenten bij. Net terug van hun wedstrijd om het FIA Europees Kampioenschap in Finland zullen Marc Meihuizen en Robert Joosten op Drachten voor eigen publiek een ongetwijfeld spectaculair optreden verzorgen. Het tweetal krijgt in ieder geval concurrentie van Henri Joosten die zijn nieuwe Chevrolet Bel Air aan de start brengt.

voor_di_heezen
Job Heezen

Bij de motoren is Job Heezen er weer bij met zijn Zodiac Harley Davidson. Deze snelle Nederlander was op het nieuwe asfalt van Drachten op de 1/8 mijl al goed voor een tijd van 4,49 seconden en had toen al een snelheid van maar liefst 270 km/u!

voor_di_flavell
Mark Flavell is één van de Engelse Super Pro ET-rijders die naar Drachten komt

De klasse Super Pro ET krijgt bezoek van een aantal Engelse rijders. In de strijd om de winst in ‘hun klasse’ krijgen de eilandbewoners concurrentie van zowel Nederlandse als Duitse zijde.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet