Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: The Main Event, de eerste ronde, nieuwe kansenek_voor_stauble
Lorenz Stauble

Super Twin
Bij de motoren dit jaar geen Nederlandse titelfavorieten. In de klasse Super Twin verdedigt Lorenz Stauble zijn titel. De rijder van Erbacher Racing krijgt ernstige concurrentie van Günther Sohn, die toeval of niet, met een identieke motor uitkomt. Hans Olav Olstad is snel maar ook erg wisselvallig en kan tot de outsiders worden gerekend. Anders Karling brengt eindelijk zijn langverwachte nieuwe motor aan de start. Er zal enige tijd overheen gaan voordat de juiste afstelling gevonden is maar als het zover is zal de ervaren Zweed zeker supertijden op de klokken zetten. Een interessante nieuwkomer is Tommy Möller. Deze Zweed reed een paar jaar Pro Mod en maakte vervolgens de overstap naar de Top Fuel-klasse. Na enkele mislukte pogingen de titel binnen te halen heeft Möller nu besloten de vierwielers vaarwel te zeggen en zijn geluk op twee wielen te proberen.

ek_voor_heezen
Job Heezen (foto Ivan Sansom)

Een andere interessante debutant is Job Heezen. Deze Nederlander die enkele Europese titels in de klasse Super Twin Top Gas achter zijn naam heeft staan kocht deze winter de Godfather 6 Zodiac-machine waarmee eerder Ton Pels actief was. Afgelopen jaar reed Roel Koedam deze motor naar de derde plaats in het kampioenschap. Met de technische steun van het Zodiac-team en begeleiding van Koedam kan Heezen al snel tot verrassende prestaties in staat zijn. De eerste run met Pasen verliep in ieder geval zeer hoopgevend. Grote afwezige is diezelfde Roel Koedam. Door het Zodiac-team wordt voor de meervoudig Top Fuel Bike kampioen een compleet nieuwe motor gebouwd. Helaas is deze ongetwijfeld snelle machine nog niet gereed. Een debuut wordt op zijn vroegst in Finland verwacht.

ek_voor_king
Ian King

King
In de klasse Top Fuel Bike is Ian King topfavoriet. Met de Nederlandse hulp van Marius van der Zijden en Gerard Willemse veroverde de Engelsman vorig jaar al de titel en afgelopen winter zijn aan de machine nog de nodige verbeteringen doorgevoerd. Helaas is de nummer twee van vorig jaar Luigi Ferretti niet van de partij terwijl de nummer drie Rikard Gustafsson met zijn Funny Bike onmogelijk partij kan geven aan de nitro gestookte machine van King. Enige Nederlander is René van den Berg maar voor hem is het belangrijkste om zoveel mogelijk ervaring op te doen.

ek_voor_tinndahn
Tom Tinndahn

Buell
Hoewel hij na afloop van vorig seizoen meldde een pauze in te lassen verdedigt in de Pro Stock Bike-klasse Tom Tinndahn toch zijn titel. Uiterst verrassend ontbreken momenteel op de inschrijflijst de belangrijkste Zweedse concurrenten, Anders Abrahamsson, Orjan Gustavsson en Anders Larsson. Voor verrassingen kan Ulf Ogge zorgen. Deze Deen kocht in Amerika een Buell en behoort daarmee meteen tot de kanshebbers. Later in het seizoen maakt ook een Nederlander zijn debuut in de klasse. Regerend Europees Super Twin Top Gas kampioen Gert Jan Laseur haalde uit Amerika een motorblok en komt eveneens met een Buell aan de start. De machine is nog niet klaar zodat hier nog even op de eerste meters gewacht moet worden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet