Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Ashley Force schrijft met Funny Car-winst autosportgeschiedenis


atlanta_force_a_cp

In de zesde wedstrijd van de NHRA POWERade Drag Racing Series was het dan definitief raak. Na winst tegen Del Worsham, Jim Head en Ron Capps was het even afwachten of de verrassend sterk presterende debutant Bob Tasca III of haar vader John Force de tegenstander in de finale zou worden. Met een volstrekt identieke reactietijd vertrok het duo van de lijn maar John Force zette met 4,845 seconden een 0,003 (!) snellere tijd op de klokken waardoor Atlanta de gedroomde eindstrijd kreeg. Bij de start was de strijd al beslist. Terwijl Ashley perfect wegkwam ging John up-in-smoke en zag daarmee zijn dochter naar haar eerste overwinning rijden. Met haar tijd van 4,837 seconden, de tweede snelste tijd van de dag, was Ashley Force hoe dan ook moeilijk te kloppen geweest. Door haar zege bouwde Ashley haar voorsprong in de titelstrijd verder uit. Daarin is de Castrol-rijdster een stapje verder dan haar collega Danica Patrick.

atlanta_brown
Antron Brown

Twee uit drie
Door de eerste winst van Ashley Force sneeuwden in Atlanta de resultaten in de andere klassen een beetje onder. Bij de Top Fuelers voorkwam Tony Schumacher dat ook daar twee teamgenoten het in de finale tegen elkaar zouden opnemen. Antron Brown klopte in de halve finale Bob Vandergriff, maar zijn teammaat Rod Fuller moest het afleggen tegen regerend kampioen Schumacher. Brown nam echter in de finale revanche voor David Powers Motorsport door op basis van een betere reactietijd Schumacher naar het tweede plan te verwijzen. In zijn debuutseizoen heeft Brown als voormalig Pro Stock-motorrijder in de laatste drie wedstrijden steeds de finale gehaald en er daarvan twee gewonnen.

atlanta_edwards
Mike Edwards

Reactietijden
In de Pro Stock klasse behaalde Mike Edwards zijn eerste winst sinds 2006. In de halve finale klopte Edwards eerst op reactietijd (0,008 seconden) regerend kampioen Jeg Coughlin. In de finale herhaalde Edwards dit kunstje door 0,009 seconden na het verspringen van het licht te vertrekken. Jason Line had daar met 0,059 seconden heel wat meer tijd voor nodig. Omdat het duo vervolgens met 6,680 seconden een volstrekt identieke eindtijd liet noteren passeerde Edwards als eerste de finishlijn. Met zijn runner-up positie voert Line nu wel de titelstrijd aan.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet