Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: NK-dragrace van start in Drachten Drachten Nat.v. Heezen

De eerste ronde van de Euroserie Super Twin Top Gas brengt meteen de sterkste Europese rijders naar Drachten. Tot de favorieten mag zeker de Nederlander Job Heezen worden gerekend. Tijdens testritten heeft de man uit Elst al razendsnelle tijden op de klokken gebracht. In alle andere klassen zijn tijdens de Drachten Nationals punten voor het Nederlands kampioenschap te verdienen. Bij de auto’s varieert het deelnemersveld van de ‘streetlegal’ Streetmachines tot de Competition Eliminator-dragsters en de snelste ‘doorslammers’ ter wereld, de Pro Modified-kanonnen. Met hun 11-liter motoren en 2.000PK zijn deze monsters in Drachten op de 1/8 mijl goed voor snelheden van tegen de 280 km/u! Bij de motoren loopt het deelnemersveld uiteen van Streetbikes tot fraaie wheelies makende Super Street Bikes en spectaculaire Funny Bikes.

Drachten heeft ook nog een primeur. Voor het eerst zal de MPM Top Fuel Dragster waarmee Lex Joon aan het FIA Europees Kampioenschap deelneemt in zijn nieuwe outfit in Nederland te bewonderen zijn! Vorige week zorgde Joon voor een absolute sensatie door als eerste Nederlander in de geschiedenis een wedstrijd in de Top Fuel-klasse, de Formule 1 van de dragrace-sport, op zijn naam te schrijven. Hoewel dit ‘snelst accelererende voertuig ter wereld’ nog niet in actie komt, boezemt de 7.000 PK sterke dragster stilstaand al voldoende ontzag in.

Waar maak je het nog mee in deze tijd! Ten opzichte van vorig jaar zijn de toegangsprijzen drastisch verlaagd! De Drachten Nationals worden gehouden op 11 en 12 juni op Vliegveld Drachten, aanvang op beide dagen om 10.00 uur. De toegangsprijs bedraagt voor de zaterdag EURO 10,- en voor de zondag EURO 15,-. Kinderen tot en met 12 jaar mogen onder begeleiding gratis naar binnen. Parkeren is eveneens gratis. Voor nadere informatie kunt u ook terecht op: www.explosion.nl en www.lexjoonracing.nl.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet