Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Europese Top Fuel-titel lonkt voor Lex Joonefv_ferretti
Luigi Ferretti

Motoren
Bij de motoren kan er in de Top Fuel Bike klasse nog van alles gebeuren. Leider Luigi Ferretti heeft 139 punten maar wordt op de voet gevolgd door Ian King (137) en regerend kampioen Rikard Gustafsson (134). King heeft de snelste machine maar vooral Gustafsson toonde onlangs in Hockenheim aan zijn vorm van 2006 weer te pakken te hebben en hele series van 6,6 seconden runs te kunnen rijden. Nederlandse deelname is er in de vorm van Rene van den Berg en Jörgen Waalewijn.

efv_stauble
Lorenz Stauble

In de klasse Super Twin lijkt de titel voor Lorenz Stauble binnen handbereik. Op een keurige tweede plaats staat de Nederlander Roel Koedam maar zijn achterstand is bijna onoverbrugbaar.

efv_tinndahn
Tom Tinndahn

In de Pro Stock Bike-klasse gaat Tom Tinndahn aan de leiding op geringe afstand gevolgd door Anders Larsson. Tinndahn beschikt over de veel snellere machine en alleen technische problemen lijken de Deen te kunnen stoppen.

efv_harteveld
Marck Harteveld

Nederlanders
In het bijprogramma van de European Finals komen vele andere klassen aan de start met daarin gelukkig ook diverse Nederlandse rijders. In de klasse Super Comp treden aan Marck Harteveld en Wilco Sijm die zijn Topolino Altered voor het eerst op Santa Pod de sporen gaat geven. Bij zijn wedstrijddebuut vorige week op Shakespeare County Raceway pakte de Haarlemmer in de kwalificatie meteen een tweede plaats. In de klasse Super Gas is Wouter van Leersum weer van de partij terwijl Mathijs Kraetzer de Nederlandse eer hoog houdt in de klasse Super Pro ET. In de met 44 deelnemers weer druk bezette Pro ET klasse zijn net als tijdens de Main Event Paul Vrind en Peter Stevens van de partij. In deze klasse debuteert Ful Lievaart met zijn eerder dit jaar aangeschafte Chevrolet Nova. In de klasse Sportsman ET mag Hans van der Spek natuurlijk niet ontbreken terwijl bij de Junior Dragsters Ivana van den Berg vrij van school heeft moeten vragen om vier dagen in Engeland te kunnen racen.

Donderdag 6 september is volledig ingeruimd voor de kwalificaties in de sportsman klassen. Voor de Pro klassen staan de eerste twee kwalificatieruns voor vrijdag 7 september op het programma terwijl op zaterdag 8 september de resterende twee kwalificatieruns zullen worden afgewerkt. De eliminaties staan voor zondag 9 september gepland.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet