Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Europese Top Fuel-titel lonkt voor Lex Joonefv_carter
Andy Carter

Naast Joon en Carter maken Urs Erbacher en Thomas Nataas nog kans op de titel. De laatste wedstrijd in Mantorp Park toonde echter aan dat ook de andere deelnemers niet te onderschatten zijn. Een uitschakeling in de eerste eliminatieronde, zoals Erbacher in Zweden overkwam, kan alle titelkansen om zeep helpen. Als Joon de FIA EK Top Fuel-titel weet te veroveren dan is dat een bijzondere prestatie. In 2005 schreef de MPM-coureur al geschiedenis door als eerste Nederlander een FIA EK-titel in de dragrace-sport op zijn naam te schrijven. Een tweede titel zou helemaal uniek zijn.

efv_joosten
Robert Joosten

Engeland Zweden
In de Pro Modified klasse komen vier Nederlanders aan de start. Robert Joosten zal proberen zijn recordruns van de eerste FIA EK-wedstrijd een passend vervolg te geven. Tijdens de Main Event zette Joosten met 6,214 seconden een nieuw Nederlands record op de klokken. Zijn eindsnelheid van 232 mph (375 km/u) betekende zelfs de hoogste eindsnelheid ooit in Europa voor een Pro Modified-auto gemeten.

efv_meihuizen
Marc Meihuizen

Marc Meihuizen zal na een succesvol testweekend op MECA Raceway in Zweden zijn seizoen in stijl willen afsluiten. Zowel Joosten als Meihuizen kunnen meestrijden om de dagzege, titelkansen heeft het duo niet meer. Andy Robinson en Michael Gullquist lijken daarvoor de beste papieren te hebben.

efv_gullquist
Michael Gullquist

Matts Eriksson is echter ook nog niet kansloos. Andere Nederlanders die aan de start komen zijn Robert Koper en Henri Joosten. Dit tweetal zal vooral proberen hun persoonlijke records aan te scherpen en kunnen in de eliminaties voor verrassingen zorgen. De auto’s waarmee Koper en Joosten rijden beschikken over aanzienlijk minder pk’s en zijn niet meer opgewassen tegen het moderne materiaal van de Europese concurrentie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet