Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: NitrOlymp’X vol snelheid en showno_stauble
Lorenz Stauble maakte het Erbacher-feest compleet

Twin wint
Bij de motoren werd de belangrijkste plaats ingenomen door de Nitro Bike Thunder, een race tussen Top Fuel Bikes en Super Twins. Met name Ian King, Lorenz Stäuble en Günther Sohn slaagden erin zeer snelle tijden op de klokken te zetten. De 6,54 seconden van Stäuble was zelfs goed voor een nieuw persoonlijk record. Uiteindelijk plaatste King (gemiddeld snelste Top Fuel Bike) en Stäuble (gemiddeld snelste Super Twin) zich voor de finale. De Engelsman kende echter meteen na de start grote technische problemen waardoor Stäuble de winst naar zich toe kon trekken. Aangezien de Zwitser uitkomt voor het team van Urs Erbacher en de baas zelf zoals gemeld de Top Fuel Challenge op zijn naam schreef was het na afloop nog lang onrustig in het Zwitserse kamp. Roel Koedam reed met 6,78 seconden ook een nette tijd maar zijn andere runs drukten het gemiddelde waardoor een finaleplaats aan zijn neus voorbij ging.

Engelse overheersing
De klasse Super Street Bikes werd volledig gedomineerd door Engelse deelnemers. Niet alleen bezetten de eilandbewoners de eerste negen kwalificatieplaatsen maar ook alle plaatsen in de halve finales. De winst ging uiteindelijk naar David Smith, het hele weekend al met afstand de snelste man. Drie Nederlanders kwamen in de SSB in actie. Jack Janssen en Maarten Schoonderbeek sneuvelden al in de eerste eliminatieronde.

no_kraay_01

no_kraay_02

no_kraay_03

no_kraay_04

Nog ongelukkiger was Mike Kraay. In zijn kwalificatierun maakte de Nederlander een wheelie, sloeg daarbij achterover en kwam hard met het asfalt in aanraking. Gelukkig bleef de rijder ongedeerd maar zijn motor was zodanig beschadigd dat verder rijden er niet meer in zat.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet