Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Belangrijke zege voor Lex Joon in Zwedenmp_joosten
Geen goed weekend voor Robert Joosten

Plussen en minnen
In de Pro Modified-klasse met 22 auto’s en het grootste aantal nationaliteiten het meest diverse startveld. Met Robert Joosten, Marc Meihuizen en Robert Koper drie Nederlandse rijders waarvan de eerste twee ook nog eens tot de kanshebbers mochten worden gerekend. Helaas kende het drietal wisselende resultaten. Joosten zette in zijn eerste kwalificatierun een tijd van 6,474 seconden op de klokken. Met een persoonlijk record van 6,21 seconden wilde Joosten zijn tijd verder aanscherpen maar problemen met de versnellingsbak en koppeling hielden de Nederlander in de volgende twee kwalificatieruns aan de kant. Uiteindelijk was zijn tijd goed voor de negende kwalificatiepositie. Helaas kwam het team er kort voor de start van de eliminaties achter dat er een probleem met de motor was waardoor Joosten niet aan de start kon verschijnen.

mp_meihuizen
Persoonlijk record voor Marc Meihuizen

Meihuizen reed in de kwalificatie na een 6,398 een 6,366 seconden, een kleine verbetering van zijn persoonlijk record en goed voor de zesde positie. Helaas kreeg de Nederlander in de eerste eliminatieronde het vermogen niet goed op de baan en moest de zege laten aan Bruno Bader.

mp_koper
Ook een persoonlijk record voor Robert Koper

Ook een persoonlijk record voor Koper. Zijn tijd van 6,717 seconden bracht hem op een 18de kwalificatiepositie. Omdat diverse rijders door problemen verstek moesten laten gaan kon de Nederlander toch in de eerste eliminatieronde als tweede reserve invallen. Tegen Michael Nord (6,41 seconden) was Koper echter kansloos en zag zijn wedstrijd dan ook in de eerste ronde eindigen.

mp_gullquist
Pro Mod finale met Michael Gullquist (voorgrond) als grote winnaar 

Fraaie finale met dubbele winst
De eerste kwalificatiepositie werd op Mantorp ingenomen door Andy Robinson (6,22 seconden) gevolgd door Michael Lindahl (6,26 seconden). Op de derde positie uiterst verrassend Seppo Saapola. In zijn eerste run zette de Fin een 6,302 seconden op de klokken. Aan het eind van de baan ging het echter mis waardoor de Fin zonder remmen over de grindbak het korenveld in schoot. Een bezoek aan het ziekenhuis bracht een scheurtje in een rugwervel aan het licht. De eerste eliminatieronde leverde een aantal verrassingen op. Zo werd regerend kampioen en de vorig jaar oppermachtige Urban Johansson uitgeschakeld door voormalig kampioen Patrik Wikström en ging Lindahl eruit tegen Roger Johansson. Uiteindelijk wisten Andy Robinson, Mats Eriksson, Michael Gullquist en Bruno Bader tot de halve finale door te dringen. Robinson was daarin met 6,28 seconden een maatje te groot voor Eriksson terwijl Gullquist met 6,21 seconden niet alleen Bader opzij zette maar tevens een nieuw baanrecord liet optekenen. In de finale wist Gullquist zijn snelheid vast te houden en in een spannende run klopte de Zweed met 6,24 tegen 6,27 seconden Robinson. Gullquist was daarmee de grote winnaar van de dag, want naast zijn overwinning pakte de Zweed ook de nationale Pro Modified titel.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet