Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Belangrijke zege voor Lex Joon in Zwedenmp_andreasson_00

Zweedse winst
In de klasse Top Methanol Funny Car leverde de laatste kwalificatierun niet alleen de twee snelste tijden op maar leek dit ook al meteen een voorbode voor de finale. Ulf Leanders zette met 5,711 seconden een nieuw baanrecord op de klokken terwijl Leif Andreasson daar met 5,738 seconden maar nauwelijks bij achterbleef.

mp_bellio
Persoonlijke records voor Danny Bellio

Een keurige prestatie leverde Danny Bellio. De Belg plaatste zich in een nieuw persoonlijk record (6,153 seconden) als zevende voor de eliminaties en liet daarmee gevestigde namen als Arvid Grodem (achtste) en de winnaar van vorig jaar Jörgen Johnsson achter zich. In de eerste eliminatieronde werd Bellio weliswaar uitgeschakeld door Andreasson maar verbeterde met 6,134 seconden nog een keer zijn net één dag oude persoonlijke toptijd.

mp_leanders
Ulf Leanders

De eerste eliminatieronde leverde geen verrassingen op waardoor Leanders het in de halve finale moest opnemen tegen de leider in de tussenstand Freddy Fagerström en Andreasson tegen Dan Larsen. Helaas voor Leanders kon hij zijn goede kwalificatieruns geen vervolg geven en werd in 5,80 tegen 6,05 seconden geklopt door Fagerström terwijl Andreasson al na de burn out Larsen met een technisch probleem zag wegvallen.

mp_andreasson_01
Leif Andreasson

In de finale zette Andreasson zijn constante snelle lijn door en bracht opnieuw een 5,83 seconde op de klokken terwijl Fagerström al snel na de start tireshake kreeg en de run moest laten lopen. Daarmee na lange tijd eindelijk weer een overwinning voor voormalig Europees kampioen Andreasson.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet