Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Dubbele winst voor Snake Racing in Englishtown


englistown_prudhomme
Don Prudhomme, voormalig rijder en nu teameigenaar

Wederopstanding
In negen raceweekenden won Tommy Johnson jr. dit seizoen slechts twee eliminatieronden. In Englishtown herrees de Skoal Funny Car van teameigenaar Don Prudhomme in meerdere opzichten uit zijn as. Met een ‘pole position’ en een zege lijkt er op papier sprake van een makkelijke wedstrijd maar niets was minder waar. In de eerste eliminatieronde tegen Gary Densham explodeerde op de finishlijn de motor waardoor de Skoal Chevrolet Impala in vlammen opging. In de reglementair toegestane tijd van maximaal 75 minuten slaagde de crew erin de Impala vanaf het kale chassis weer op te bouwen. Daarbij werden de monteurs geholpen door de teams van onder andere Bob Vandergriff en Mike Ashley.

englishtown_johnson_01

Het doorzettingsvermogen werd beloond want in de kwartfinale klopte Johnson Jack Beckman en in de halve finale op reactietijd Jeff Arend. In de finale moest Johnson het vervolgens opnemen tegen Tony Pedregon. Met opnieuw een 4,9 seconden was Johnson de voormalig kampioen te snel af en pakte de tweede overwinning van de dag voor het team van Don Prudhomme. De leider in de tussenstand van het kampioenschap Ron Capps werd al in de eerste eliminatieronde uitgeschakeld. Het volledige team van John Force mocht na de kwartfinale al naar huis. In de kwalificatie waren vader John Force en dochter Ashley met een tweede en derde plaats nog in de kop van het veld te vinden. Ashley werd echter in de eerste ronde geëlimineerd door teamgenoot Robert Hight waarna deze zelf in de kwartfinale zijn meerdere moest erkennen in de latere finalist Pedregon. John Force moest in de kwartfinale de winst laten aan Tony Bartone.

englishtown_anderson

Dat is zes uit tien
In de Pro Stock-klasse stond er opnieuw geen maat op Greg Anderson. In de kwalificatie was de rijder van Ken Black Racing al met 6,592 seconden en 210,57 mph goed voor twee baanrecords en de pole position. Ook in de eliminaties was Anderson heer en meester en klopte op weg naar de finale onder andere de nummer drie in de tussenstand Dave Connolly. In de finale wist Jeg Coughlin dan ook dat hij zijn winst bij de start moest pakken. De rijder van Cagnazzi Racing nam echter iets teveel risico en trok een rood licht waardoor de winst automatisch aan Anderson verviel. Voor Anderson was het de zesde zege van het jaar. Regerend kampioen Jason Line blijft een moeilijk seizoen draaien. De teamgenoot van Anderson werd zoals al eerder dit jaar op reactietijd in de eerste eliminatieronde uitgeschakeld.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet