Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Verrassingen in Bristol bristol.fuller
Rod Fuller

Fuller verrast
Bij de Top Fuelers sneuvelde lijstaanvoerder Tony Schumacher al in de eerste ronde. Datzelfde lot ondergingen favorieten Scott Kalitta en Morgan Lucas. In de tweede ronde was het de beurt aan Brandon Bernstein (tegen Scott Weis) en Larry Dixon (tegen Scott Palmer). In de halve finale daarmee (naast Doug Kalitta) met Rod Fuller, Weis en Palmer drie mannen die maar zelden zoveel ronden weten door te komen. Uiteindelijk waren het Kalitta en Fuller die tot de finale wisten door te dringen. Bijna was de sensatie daarin nog groter geworden. Fuller, voor het eerst van zijn leven in een finale, liet de snellere tijd noteren (4,588 tegen 4,593 seconden) maar werd aan de lichten verslagen door Kalitta. De voorsprong van Kalitta aan de finishlijn bedroeg slechts 0,005 seconden! Met zijn tweede zege van het seizoen pakte Kalitta genoeg punten om Schumacher van de eerste positie in de tussenstand van het kampioenschap te verdrijven.

 bristol.arend
Jeff Arend

Arend bijna
Bij de Funny Cars verliep de strijd al niet veel anders. Hier waren de slachtoffers van de eerste ronde: John Force, Del Worsham, Robert Hight en lijstaanvoerder Whit Bazemore. In de tweede ronde was het de beurt aan de laatste overgebleven John Force-rijder Eric Medlen. In de halve finale daarmee Gary Scelzi, Cruz Pedregon en de absolute outsiders Jeff Arend en Jack Wyatt. Arend had zijn afstelling voor Bristol blijkbaar goed voor elkaar en liet met opnieuw een keurige run Pedregon achter zich. In de andere halve finale maakte Scelzi een einde aan het sprookje van Wyatt. In de finale waren de verrassingen over en was het Scelzi die met een tijd van 4,815 seconden zijn eerste zege van het seizoen opeiste. Met zijn eerste finaleplaats sinds 1996 (!), het bijbehorende prijzengeld en opnieuw een keurige tijd van 4,97 seconden kreeg Arend meer dan hij voor aanvang van het weekend had durven dromen.

 bristol.johnson
Warren Johnson

Johnson pakt leiding
Bij de Pro Stockers profiteerde Warren Johnson optimaal van de uitschakeling in de tweede ronde van lijstaanvoerder Dave Connolly. In de finale liet ‘de professor’ Richie Stevens achter zich en scoorde voldoende punten om de leiding in de tussenstand over te nemen. Ook hier waren met Greg Anderson en Jason Line een aantal favorieten al vroeg uit de strijd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet