Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Ladies day bij The Main Event op Santa Pod

ssb lencses.2
Daniel Donat Lencses

In de Super Street Bike klasse ging het weer ongemeen hard en sneuvelde er ook weer een record. Alan Morrison jr. klokte in de kwalificatie met 6,761 seconden de snelste tijd en was daarbij met vier runs onder de zeven seconden ook nog eens extreem constant. Europees recordhouder en regerend kampioen Daniel Donat Lencses bezette met 6,86 seconden de tweede positie, gevolgd door Jake Mechaell met 6,88 seconden, Ross Morrison (6,92 seconden) en de Zweed Mathias Bohlin (6,98 seconden).

ssb schmidt.1
Margot Schmidt

Margot Schmidt had te kampen met kleine technische problemen waardoor het niet lukte om een volledige run op snelheid te maken. De Nederlandse bleef daardoor steken op plek dertien. In de eerste eliminatieronde vielen de puzzelstukje wel in elkaar en snelde de Nederlandse naar 7,25 seconden en 203 mph, goed voor twee nieuwe persoonlijke records, al was het niet genoeg om teamgenoot Lencses te kloppen. Schmidt heeft nu tenminste een basis om op voort te borduren als straks op Tierp Arena de tweede wedstrijd van het FIM EK op de kalender staat.

ssb morrison
Alan Morrison jr.

Morrison jr. bleef ook in de eliminaties met tijden van 6,8 seconden snel, terwijl aan de andere kant van de ladder Lencses zich in de halve finale met 6,72 seconden verder verbeterde en ten koste van Mechaell een finaleplaats veiligstelde.

ssb finale
Finale

In een uiterst spannende finale ging de snelste tijd met 6,74 tegen 6,76 seconden naar Lencses, maar de winst op basis van een betere reactietijd naar Morrison jr. Lencses had alsnog de winst kunnen pakken, ware het niet dat zijn motor al ruim voor de finishlijn de geest gaf. Morrison verbeterde in zijn finalerun met 230,22 mph het snelheidsrecord in de SSB-klasse.

psb lenoble
Aswin Le Noble

In de klasse Pro Stock Bike werd de eerste kwalificatiepositie opgeëist door Martin Newbury. De Engelsman en regerend kampioen liep in deze run echter een fatale motorschade op en was daardoor al voordat de eliminaties begonnen uitgeschakeld. De Nederlander Aswin Le Noble noteerde de vierde tijd en had door het wegvallen van Newbury in de halve finale een bye run. In de finale moest Le Noble het opnemen tegen Bertrand Maurice.

psb finale
Finale

Net als diverse keren eerder was gebeurd, kreeg de Fransman bij de start problemen met de koppeling en viel al na een meter stil. Daarmee had de winst naar Le Noble kunnen gaan, ware het niet dat de Nederlander een rood licht had getrokken waardoor Maurice er alsnog met de zege vandoor ging.

burgering
Anouk Burgering

Bij de Junior Drag Bikes hield Anouk Burgering de Nederlandse eer hoog. De 10-jarige rijdster kwalificeerde zich als zevende, overleefde de eerste eliminatieronde, maar werd in de tweede eliminatieronde uitgeschakeld.

huis
Ronald Huis

Nederlanders in Super Gas
Naast de FIA en FIM klassen werd er tijdens The Main Event in diverse Sportsman klassen gestreden om punten voor de Britse en club kampioenschappen. In de Super Gas klasse kwamen daarbij twee Nederlanders aan de start.

reffeltrath
Stevan Reffeltrath

Ronald Huis en Stevan Reffeltrath kwalificeerden zich als negende en twaalfde. Huis werd in de eerste eliminatieronde uitgeschakeld terwijl Reffeltrath in ronde twee niet meer aan de start verscheen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet