Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Ladies day bij The Main Event op Santa Pod

tm bellio
Sandro Bellio

Eerste winst Linn Fløysvik
In de Top Methanol klasse zette Sandro Bellio met een snelle 5,50 seconden de beste tijd op de klokken. In de laatste kwalificatierun liep de Monte Carlo van het Belgische team echter zowel motorisch schade als schade aan de body op waardoor er weer flink doorgewerkt moest worden om de auto voor de eliminaties raceklaar te hebben.

tm lagg
Jonny Lagg

De tweede tijd in de kwalificatie ging naar de dragster van Jonny Lagg, gevolgd door Linn Fløysvik en Silvio Strauch. Met twee Funny Cars en twee dragsters was het veld dit keer weliswaar klein, maar omdat de onderlinge verschillen minimaal waren, werd er toch uitgekeken naar een spannende eliminatie.

tm linn
Linn Fløysvik

In de halve finale kreeg Bellio opnieuw met technische problemen te kampen waardoor Strauch zich in 5,51 seconden voor de finale wist te plaatsen. In de andere halve finale verraste Fløysvik een met gripproblemen kampende Lagg en stond daarmee ook in de finale.

tm finale
Finale

Daarin reageerde de Noorse eerder op de lichten, klokte met 5,51 seconden een nieuwe persoonlijk record en pakte ten koste van Strauch de zege. De 5,44 seconden betekende echter voor Strauch ook een persoonlijk record, terwijl een runner-up positie al veel meer was dan waarop het Duitse team gerekend had na alle tyreshake problemen van het begin van het weekend.

tm podium
Podium

Voor een dolgelukkige Fløysvik was het de eerste overwinning in een FIA EK wedstrijd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet